Apple, iOS 12 ile iPhone Şifre Kırıcılarının Önüne Bu Özellikle Geçecek!

25
2
1
0
0
Bildiğiniz üzere iOS cihazları, günümüzün en güvenli mobil platformlarını sunuyorlar. Son yıllarda Apple’ın güvenlik duvarlarını yıkan ve bir iPhone’u şifresini girmeden USB bağlantısıyla açan cihazlar ortaya çıkmıştı. Apple, hepsinin fişini toptan çekecek bir özelliği iOS 12 ile birlikte sunuyor.

Kullandığımız mobil cihazlardaki güvenlik endişelerimizin sorumlusu üretici firmalardır. Kullanıcılar her ne kadar güvensiz uygulamalar yüzünden bilgilerini kaptırsalar da firmalar istedikleri anda bütün güvenlik duvarlarını çelikten yapabilirler. Apple, günümüzde kullanıcı gizliliğine en çok dikkat eden firmaların başında geliyor. Hatta bu nedenle geçtiğimiz yıl,  FBI ile ciddi bir tartışma yaşamıştı. Bir teröristin iPhone’unu kırmak isteyen FBI, Apple’dan destek alamadı. 

iOS 12 ile birlikte çok daha güçlenecek güvenlik önlemleri de son 1 yıldır istihbarat örgütlerinin elinde yaygınlaşmaya başlayan sistemleri hedef alıyor. Bu sistemler aynı zamanda kara borsa tacirleri tarafından çalıntı iPhone’ları tümüyle ele geçirmek için kullanılıyor. Örneğin GreyKey adı verilen bir cihaz, USB yoluyla bağlanmış kilitli bir iPhone’un içindeki bilgileri alabiliyor. İşte Apple, tam da bu sorunu çözerek iOS 12 ile birlikte sızıntıların kökünü kazımayı amaçlıyor.

Söz konusu cihazların iPhone şifrelerini kırması 3 saatten daha uzun sürebiliyordu:

iOS 11’in beta sürümlerinde kullanıcıların bir kısmı, cihazlarını kilitledikten sonra USB bağlantılarının devre dışı bırakıldıklarını gördüler. Bu özellik tam sürüme kavuştu, iOS 12 ile birlikte son kullanıcılara dağıtılacak. 

Çoğunlukla istihbarat örgütlerinde ya da çalıntı telefon tacirlerinde yer alan GreyKEy, Cellebrite gibi cihazların iPhone ve iPad şifrelerini bertaraf etmesi, Apple’a ciddi eleştiriler yapılmasına neden olmuştu. Artık iPhone ve iPad’ler, telefon kilidinin kapalı olduğu durumlarda 1 saatten sonra otomatik olarak USB bağlantılarını kesecekler. Yeniden bağlanmak için de kullanıcıdan şifreyi tekrar etmesi istenecek. Bu süre, cihaz ayarlarından kullanıcı tarafından değiştirilebilecek. 

Kaynak : https://www.engadget.com/2018/06/04/ios-12-usb-lockout-graykey-cellebrite/
25
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
25
2
1
0
0