Apple, iOS 13'te 3D Touch Özelliğinden Vazgeçiyor

49
9
6
4
3
Apple, iPhone 6s’lerden bu yana kullandığı 3D Touch özelliğini, yeni kullanım jestlerine yer açmak için kaldırıyor.

Akıllı telefonların hayatımıza kattığı şeylerden biri de, onları kullanmak için yaptığımız jestler oldu. Eskiden teker teker tuşlara basarken şimdi parmağımızı ekranın üzerinde kaydırıyoruz. Ok düğmelerine basmak yerine görüntüleri sağa sola sürüklüyoruz. Apple, artık kullanımı daha da kolaylaştırmak için yeni jestler geliştirmeyi amaçlıyor.

Yeni jestler üretmek demek, sistematik olarak da değişiklikler yapmak anlamına geliyor. Apple, 3D Touch özelliğini, parmağımızı uzun basılı tutarak yapacağımız jestler için gözden çıkardı.

Bu yöntemin artık kullanılmayacak olması, kullanıcılar tarafından çok da fark edilmeyecek. Apple, bu teknolojinin yerini alacak olan Haptic Touch isimli dokunma teknolojisini çoktan yeni telefonlarda kullanmaya başladı.

Apple’ın iOS 13 özellik incelemesinde, Sistem Tecrübesi başlığı altında 3D Touch özelliğinin artık içerik önizlemek ve hızlı aksiyonlar menüsüne ulaşabilmek için parçalarına ayrıldığı gözüküyor.

Apple’ın iPhone X’ler ile birlikte bu özellikten vazgeçmesi aslında çok da şaşırtıcı değil. Neredeyse çerçevesiz ve ince telefonlar çağında, basınç ölçmek için kalın bir ekran kalkanı da kullanmak, firmanın en çok isteyeceği şey değildi. Aynı hassasiyeti sağlayan daha ince bir telefon ekranı yapmak mümkün olursa Apple onu da deneyecektir.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/ios_13_cuts_out_3d_touch_in_favor_of_new_long_press_gestures-news-37428.php
49
9
6
4
3
Emoji İle Tepki Ver
49
9
6
4
3