Apple, iOS Kamerası İçin Arttırılmış Gerçeklik Sistemi Üzerinde Çalışıyor!

0
0
0
0
0
Apple, sanal gerçekliğine adım atmadan direkt arttırılmış gerçekliğe geçiş yapacak.

Apple'a yönelik yapılan eleştirilerin başında genellikle sanal ve arttırılmış gerçeklik sistemlerine yönelik bir türlü atılmamış adımlar geliyor. Özellikle bu konuda başta Samsung gibi rakip pek çok firmanın bir şekilde işin içine dahil oluşu, Apple müşterilerini biraz rahatsız etmekte.

Ancak sanıyoruz Apple da bu durumun farkında zira şirketten yavaş yavaş bazı adımlar gelmeye başladı. Birkaç gün önce tıpkı Google Glass tarzında bir akıllı gözlük üzerinde çalıştığı ve VR konseptinden ziyade direkt olarak arttırılmış gerçekliğe yöneldiği yönünde haberler ile gündeme gelen Apple, şimdi de telefon ve tabletleri için benzer bir adım atmaya hazırlanıyor.

Business Insider'ın sunduğu rapora göre Apple, iOS kamera uygulamasına entegre olacak arttırılmış gerçeklik teknolojisi üzerinde çalışmalar yürütmekte. Bu konuda Apple'ın bünyesinde yer alan Metaio ve Flyby Media firmaları görevlendirilmiş durumda.

Amaç, kameranın gerçek dünyadaki nesneleri ve insan yüzlerini tanıtıp arttırılmış gerçeklik dahilinde üzerlerinde oynamalar yapma imkanı sunması.

Apple zaten hali hazırda 'Fotoğraflar' kısmında yüz tanıma teknolojisini kullanmaya başlamış durumda. Ayrıca 2015 yılında FaceShift adlı şirketi satın alan Apple, bu sayede dijital yüz aktarma konusunda da iyi bir altyapıya sahip.

Tabi şu an için Apple henüz yolun başında. Söz konusu çalışma, muhtemelen ilk meyvesini önümüzdeki yıl Eylül ayında verecek gibi duruyor.

Kaynak : http://www.businessinsider.de/apple-integrating-augmented-reality-iphone-camera-app-2016-11?r=US&IR=T
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0