Apple'ın Artırılmış Gerçeklik Playları Ortaya Çıktı: Artırılmış Gerçeklik Seti Geliyor

8
2
1
1
0
Ortaya çıkan yeni bir rapor, 2020 yılında piyasaya sürülecek iPad Pro’nun 3D sensörlere sahip olacağını söylüyor. Rapora göre Apple, önümüzdeki yıllarda artırılmış gerçeklik seti ve artırılmış gerçeklik gözlüğü de piyasaya sürecek.

Apple, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde artırılmış gerçeklik ürünleri ile insanların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Bloomberg’in pazartesi günü yayınladığı bir rapora göre Apple’ın video gerçeklik ve artırılmış gerçeklik çalışmalarında 1000 mühendis görevlendirildi. 1000 mühendisin video gerçeklik ve artırılmış gerçeklik üzerinde çalışma yürütmesi önümüzdeki birkaç yıl içerisinde beklenenden fazla Apple artırılmış gerçeklik ve video gerçeklik ürünü ile karşılaşılacağı anlamına gelebilir. 

Bloomberg’ün raporunda 2022 yılına kadar Apple’ın bir artırılmış gerçeklik seti piyasaya süreceği, artırılmış gerçeklik setinden önce 2020 yılında 3D sensöre sahip iPad Pro’nun tanıtılacağı iddia edildi. 3D sensöre sahip iPad Pro ile kullanıcılar, gördükleri nesnelerin 3 boyutlu olarak cihazlarında modelleyebilecekler.

iPad Pro 3D

Geçtiğimiz ay Apple Park’ta 1000 kişilik artırılmış gerçeklik/video gerçeklik ekibi ile yapılan toplantıya başkanlık eden Mike Rockwell, Apple’ın artırılmış gerçeklik/video gerçeklik takvimini ekiple paylaştı. Apple Park’ta gerçekleştirilen toplantıda, Apple yöneticileri Apple’ın artırılmış gerçeklik seti ve artırılmış gerçeklik gözlükleri hakkında da bilgiler verdiler. Toplantıda, artırılmış gerçeklik gözlüklerinin batarya ve kabloları da barındıracak kalın bir çerçeveye sahip olacağı söylendi.

Bloomberg’in yayınladığı rapora göre artırılmış gerçeklik seti ve artırılmış gerçeklik gözlüğünden önce yeni iPad Pro piyasaya sunulacak. Yeni iPad Pro’da çift kamera bulunacak ve bu kameralardan biri 3D sensör görevi görecek. Bloomberg’in raporu, Apple’ın 2022 yılında artırılmış gerçeklik setini, 2023 yılında da artırılmış gerçeklik gözlüğünü piyasaya süreceğini iddia ediyor. 

Apple’ın mühendisleri bir taraftan artırılmış gerçeklik seti ve artırılmış gerçeklik gözlüğü üzerinde çalışırken diğer taraftan bu setlerde çalışacak temel uygulamaları destekleyecek yeni işletim sistemi üzerinde de çalışıyorlar. Bu işletim sisteminin isminin rOS olacağı söyleniyor.

Kaynak : https://bgr.com/2019/11/11/ipad-pro-rumors-new-tablet-with-3d-system-plus-ar-headset-and-glasses-coming/
8
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
8
2
1
1
0