İddia: iPhone 12, Kullanıcıları Şoke Edecek Bir Fiyata Sahip Olacak

114
49
21
14
14
Apple’ın gelecek yıl tanıtacağı yeni nesil iPhone serisi ile ilgili spekülasyonlar artarak devam ediyor. Bugün ortaya atılan yeni bir iddiaya göre iPhone 12, kullanıcılara şoke edecek bir fiyat etiketine sahip olacak.

iPhone 11 piyasaya çıkalı çok kısa bir zaman olmasına rağmen, önümüzdeki yılın eylül ayında tanıtılacak olan halefi şimdiden manşetleri süslüyor. Bugün Forbes tarafından yayınlanan bir rapora göre iPhone 12, sahip olacağı özellikler kadar fiyatı ile de çok konuşulacak. Mac Pro ve 16 inç MacBook Pro ürünlerinde yüksek bir fiyat politikası benimseyen Apple, benzer bir stratejiyi iPhone 12'de de uygulayacak. 

Her şeyden önce iPhone 12’nin maliyetini artıracak birçok faktörün olduğunu belirtmekte fayda var. Örneğin, 2020 yılında tanıtılacak iPhone’ların tümünde 5G desteği olacak. Bu da donanım tarafında önemli bir iyileştirme olacağı anlamına geliyor. Bir de ekran meselesi var tabii.

Yeni iPhone'ların 5G desteği, fiyatı direkt olarak artıracak

iphone 11

iPhone 11 serisinin standart modeli, maliyeti düşürmek için Pro ve Pro Max'taki OLED ekran yerine LCD ekranla gelmişti. 2020 yılındaki tüm modellerin OLED ekrana sahip olması beklendiğinden, iPhone 12 için durum böyle olmayacak. Ek olarak, bu ekranların yenileme hızının 120Hz olacağı bilgisini de araya sıkıştıralım.

Bildiğiniz üzere iPhone 11’deki en büyük inovasyonlardan biri kamera tarafında olmuştu. Hem tasarım hem de özellik anlamında büyük bir değişim geçiren kamera, tüketicilerin beklentisini karşılamıştı.

iPhone 12'de dörtlü kamera sistemi görebiliriz

iphone 12 dörtlü kamera

Daha da gelişmiş kamera özellikleri için yüksek performanslı mesafe sensörlerini kullanacak olan Cupertinolu şirket, aynı zamanda yeni iPhone'unun Artırılmış Gerçeklik (AR) kapasitesini de artıracak. 5G, yeni ekran teknolojisi ve gelişmiş kamera özellikleri, iPhone 12’nin üretim maliyetini de otomatik olarak artıracak. Sonucunda ise tüketicilerin cebinden daha fazla para çıkacak. 

Forbes’in raporu, iPhone 12’nin fiyatında önemli bir artış olacağını gösterse de, ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo, geçtiğimiz günlerde iPhone 12’nin, iPhone 11 serisine göre büyük bir fiyat artışı göstermeyeceğini iddia etmişti. Bununla birlikte iPhone 12, selefinin 700 dolarlık başlangıç fiyatını aşacak olmasına rağmen, yeni iPhone portföydeki en uygun fiyatlı model olmayacak. Bu unvana, uzun yıllardır beklenen iPhone 9 ya da bilinen ismiyle iPhone SE 2 sahip olacak. Apple, ucuz iPhone modeli ile kullanıcılara daha fazla alternatif sunmayı ve fiyat artışı nedeniyle gelebilecek eleştirilerin önünü tıkamayı amaçlıyor. 

Kaynak : https://www.forbes.com/sites/ewanspence/2019/12/16/apple-iphone-12-iphone-12-pro-camera-5g-price-screen-specifications-launch-expensive-price/#20acc79790e9
114
49
21
14
14
Emoji İle Tepki Ver
114
49
21
14
14