Apple, iPhone 7 Cihazlarındaki Sorunlar Sebebiyle Davalık Oldu

35
7
5
3
1
Apple, iPhone 7 cihazlarındaki bir hata yüzünden davalık oldu.

Apple, geçtiğimiz yıllarda fabrika hatası olan mikrofon tamirleri için iPhone 7 kullanıcılarından ücret talep etmişti. Bu ücret de 300 dolara tekabül ediyordu ve yeni bir telefon almaktan pek de farkı yoktu.

En nihayetinde bu mikrofon problemi telefonun kendi donanımsal sorunlarıyla ilişkilendirildi ve ‘tekrar hastalığı’ olarak isimlendirildi. Apple bu cihazları ücretsiz olarak tamir etmeye başlamıştı ancak bir süre sonra AppleCare+ garantisi olmayan ya da cihazın garantisi bitmiş müşterilerinden 300 dolar almaya devam etti. Şimdiyse Apple’ın başı, bu ücretlendirmelerle dertte.

Yeni dava Kaliforniya’nın kuzey bölgesindeki ABD Bölge Mahkemesi tarafından açıldı. Davanın ortaya attığı suçlamaysa Illinois eyaletindeki sebeple neredeyse aynı. Illinois eyaletinde açılan davada Apple’ın, iPhone 7 ve 7 Plus’taki bir ses sorununu gizlemeye çalıştığı belirtildi.

Kaliforniya’daki yeni davaysa benzer sorunu yaşayan yerel kullanıcıların davacı olmasıyla başladı. Bu sorun sonucunda kullanıcılar, telefonlarında konuşurken ahize üzerinden yeterli sesi alamıyordu. Bunun bir sonucu olarak da telefonlarının hoparlörlerini açarak konuşmak zorunda kalıyorlardı. Bu sorun Apple’ın ses çipine bağlı oluşsa da Apple, garantisi geçen cihazlarda onarım ücreti talep ediyordu.

Davaya göre iPhone 7’de kullanılan standardın altındaki malzemeler, telefonun belirli bir süre sonra buna benzer sorunları yaşamasına sebebiyet veriyor. Dava ise kullanıcıların hasarlarının karşılanması, verdikleri paranın ödenmesi ve avukat masraflarının karşılanmasını talep ediyor. Bunun yanı sıra iPhone 7 cihazların geri toplanması ihtimali de mevcut.

Kaynak : https://hothardware.com/news/iphone-7-class-action-suit
35
7
5
3
1
Emoji İle Tepki Ver
35
7
5
3
1