Apple, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus Satışlarında Ciddi Bir Düşüş Yaşadı

1
0
0
0
0
iPhone 7'yi bekleyenler günler öncesinden uzun kuyruklar oluşturmuş olabilir, ancak satışlar aynısını söylemiyor.

Büyük beklentiler ile tanıtılan iPhone 7 ve iPhone 7 Plus önemli yeniliklere ve değişikliklere sahip şekilde karşımıza çıkmıştı. Bu yenilikler kimileri tarafından oldukça başarılı bulunsa da eleştirenleri de doğal olarak bulunuyordu.

Ancak genel olarak baktığımızda Apple'ın iPhone 7 satışlarında sağlam rakamlara ulaşacağını tahmin etmekteydik. Hatta stokları tükenen simsiyah renk seçenekli modeller, tüm renk seçenekleri tükenen iPhone 7 Plus'lar, tahminlerimizi destekler nitelikteydi.

Fakat Almanya merkezli piyasa araştırma firması GfK'nın raporlarına göre Apple, yeni iPhone satışlarında ciddi bir düşüş yaşamış durumda. Aslında Steve Jobs'ın ölümünden sonra Apple'ın her geçen sene daha da düşen satış grafikleri bilinen bir gerçekti. Fakat bu durum, iPhone 7 ve 7 Plus'ta epey artmış gibi.

GfK'nin raporuna göre Apple, önceki yıllar göz önüne alındığında iPhone 7 ve 7 Plus satışlarında %25'lik ciddi bir düşüş yaşamış. Bu oran oldukça ciddi bir seviyede. Ancak Apple cephesine baktığımızda, şirketin yeni iPhone'larından beklentilerinin oldukça yüksek olduğunu söyleyebiliriz. GfK'nın raporlarında sunduğu düşüşün en önemli sebeplerinden biri ise muhtemelen kulaklık girişinin kaldırılması.

Bu arada özellikle suya dayanıklılık özelliği ile gündeme gelen iPhone'un mermi geçirme özelliğine sahip olmadığını biliyor musunuz? Test ettik, onayladık. Buyrun.

Kaynak : http://www.phonearena.com/news/Report-says-Apple-iPhone-7-and-iPhone-7-Plus-had-25-lower-sales-year-over-year-on-launch-weekend_id85765
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0