Apple, iPhone 8 ile Sonunda Sanal Gerçeklik Olayına Adım Atacak!

0
0
0
0
0
Tek Parça Cam Gövde, Sanal Gerçeklik, Arttırılmış Gerçeklik, Göz Takibi, Gizlenmiş Elektronikler... Apple'ın 10. yılı şerefine çıkaracağı iPhone 8 modeli yetkililere göre yeri göğü inletecek!

Apple, 29 Haziran 2007’de, başındaki çılgın inovatör ve pazarlamacı Steve Jobs ile bir devrim yaptı. Bu devrim, hala etkisi devam eden akıllı telefon akımını başlattı ve farklı değişikliklerle günümüze kadar geldi. 2017 yılında, yani iPhone’un 10. yılında Apple yine büyük bir farklılık yaratıp en önde olmayı planlıyor.

iPhone 8, daha iPhone 7 çıkmadan konuşulmaya başlanan telefon olmuş ve internette sayısız dedikodular dolaşmaya başlamıştı. Bazılarında gerçeklik payı olmakla birlikte çoğunluğu söylentiden ibaret olan bu sesler, teknoloji uzmanı ve yetkili Robert Scoble tarafından dikkate alındı ve oldukça ciddi bir açıklama geldi

Yeni iPhone 8’in temiz bir parça güçlendirilmiş camdan oluşacağını, anten çizgilerinin ve elektronik ekipmanların da çok küçük boyutlara indirgenip yine köşelere saklanacağını söyledi. Yeni nesil OLED ekrana sahip olacağını ve Apple tarafından çıkan ilk arttırılmış/sanal gerçeklik platformu olacağını da belirten yetkili, özel bir kulaklık ile sanal-gerçek arası bir dünyaya geçiş yapıp gerçekliğe sanal şekilde müdahele edilebileceğini söyledi. Tahminimiz Microsoft HoloLens gibi gerçek dünyaya yansıtılan projeksiyonlarla arttırılmış gerçeklik deneyimi yaşatılacağı şeklinde.

Performans alanında ise çok büyük bir iddia ortaya atıldı. iPhone 8’in özel bir teknoloji sayesinde Nvidia GeForce GTX 1080 grafik kartına sahip bir bilgisayardan çok daha yüksek kare hızlarında akıcı bir sanal gerçeklik deneyimi yaşatacağı söylendi.

Söylentilerde gördüğümüz Apple’ın İsrail’de iPhone 8’i geliştirdiği şeklinde iddialara da yanıt veren yetkili, “Apple’ın sadece göz hareketlerini tarayıp takip eden 3D kamera sensörü üzerinde 600 mühendisi İsrail’de çalışıyor.” dedi.

Satışlar konusuna değinen yetkili, iPhone 8’in sadece satışa çıkarıldığı haftasonunda, yani iki günde toplam 60 milyon adet satacağını söyledi.

Bu büyük şahsiyetimiz şüphesiz bir şeyler biliyor ancak bu ortaya attığı iddiaların çoğunu sallamış olması da büyük bir ihtimal. Apple’ın iPhone 8’de ne yapıp ne yapmayacağını 2017 yılında hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : http://www.iphonehacks.com/2016/10/iphone-8-may-bring-groundbreaking-new-ar-experience.html
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0