Apple, Ekrana Gömülü Parmak İzi Sensörü Patenti Aldı

24
19
3
2
1
Apple, gelecek yıl piyasaya sürmeyi planladığı yeni iPhone modelleri için bir patent aldı. Bu patent, Apple'ın yeni iPhone modellerinde ekrana gömülü parmak izi tarayıcı kullanmayı ciddi ciddi düşündüğünü gösteriyor.

ABD merkezli teknoloji devi Apple, birkaç ay önce iPhone 11 serisini serisini tüketicilerle buluşturdu ve önümüzdeki yıl piyasaya sürmesi beklenen yeni iPhone modelleriyle ilgili çalışmalarını başlattı. Bugüne dek ortaya çıkan raporlar iPhone 12 serisinin, özellikle de iPhone 11 serisine göre daha çok heyecan verici olacağını gösteriyor. Apple'ın aldığı yeni bir patent ise iPhone 12'nin yeniliklerle dolu olağının ipuçlarını taşıyor.

Apple'ın aldığı yeni patent, ekrana gömülü parmak izi tarayıcı gösteriyor. Ancak bu patent, Apple'ın alışkın olduğumuz Touch ID sisteminden biraz daha farklı çalışıyor. Apple'ın yeni parmak izi okuyucu patenti, bundan sonra iPhone sahiplerinin parmak izlerinin optik olarak okunacağını gösteriyor. Bu patent, Apple'ın kısa bir süre önce piyasaya sürdüğü 16 inç boyutundaki MacBook Pro modelinin sahip olduğu okuyucu sensörüyle benzerlik gösteriyor.

Ekrana gömülü parmak izi okuyucunun iPhone'lara da geleceğini gösteren patent

Apple

Apple, yeni patenti için sunduğu bilgiler arasında, dokunmatik bir ekranın gerekli görüldüğü durumlarda bir sensör olarak da kullanılabileceğini söylüyor. Bu da tıpkı diğer Android işletim sistemli akıllı telefon üreticilerinin ekran üzerinde bulunan parmak izi okuyucu sensörleri gibi bir teknoloji üzerinde çalışıldığını gösteriyor. Üstelik Apple, bu teknolojinin ekranın genel görünümü üzerinde değişiklik yapabileceğini de ifade ediyor.

Teknoloji devinin patent evraklarında yer alan bilgilere göre bu sensör, kullanıcıların parmak izlerine ait verileri algılayacak ve bir kontrollöre iletecek. Kontrollör, sensörden aldığı verileri mevcut veriler ile eşleştirdikten sonra ekran kilidini deaktif edecek. Böylelikle kullanıcılar, parmak izlerini büyük bir hızla okutup, iPhone'larının ekran kilidini açabilecekler.

Apple

Apple'ın yeni patentiyle ilgili bilgiler hala fazlasıyla sınırlı. Ancak patent, gelecek yıl piyasaya sürülecek iPhone modellerinde Face ID'nin yerine Touch ID kullanılabileceğini gösteriyor. Yine de Apple, yeni iPhone modellerinde hem Face ID hem de Touch ID sistemini kullanmayı da tercih edebilir ki bu durum, çok daha olası görülüyor. Ancak Apple'ın üzerinde çalıştığı yeni sistemin, iPhone'lar için ek bir maliyet olduğunu da unutmamak gerekiyor.

Teknoloji devi Apple'ın yeni iPhone modelleriyle tanışmamız için hala uzunca bir süre daha beklememiz gerekiyor. Ancak zaman geçtikçe ve Apple'ın ürün tanıtım tarihi yaklaştıkça, yeni iPhone modelleriyle ilgili daha geniş bilgilerin ortaya çıkacağını ve Apple'ın yeni iPhone'lar ile ilgili planlarının neler olduğunu daha iyi anlamaya başlayacağımızı söyleyebiliriz.

Kaynak : https://www.redmondpie.com/apple-granted-patent-for-in-display-optical-touch-id/
24
19
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
24
19
3
2
1