Apple, iPhone Hırsızlarına Karşı Yeni Sistemler Geliştiriyor

1
0
0
0
0
Apple, yeni alacağı önlemler ile iPhone hırsızlarını fena şekilde caydıracak.

Belki iPhone'lar mobil cihaz sektörünün en iyi telefonu olmayabilir (ki bazılarına göre en iyisi), belki özellik olarak bazı cihazlara nazaran bir adım geride de kalabilir. Ancak şöyle bir gerçek var ki; mobil cihaz dünyasının en popüler telefonu iPhone.

Durum böyle olunca da telefon hırsızları için iPhone daha cezbedici oluyor. Günümüzde telefon hırsızlarının sayısı ciddi derecede artmış durumda. Bu nedenle mobil cihaz üreticilerinin hırsızlara yönelik adımları da her geçen gün gelişiyor. Söz konusu durum ile alakalı Apple, yeni bir sistem geliştirmek için çalışmalarına başladı. Apple'ın telefon hırsızlarına yönelik iki farklı adımı mevcut. İlki parmak izi okuyucu sensör.

Normalde bir Apple kullanıcısı iseniz parmak izinizi kaydetmek için farklı açılardan parmağınızı sensöre tanıtmanız gerektiğini bilirsiniz. İşte böyle bir sensör, telefonu çalan kişinin parmak izini okumak için pek yeterli diyemeyiz. Apple'ın önceliği, telefonu kullanan kişinin parmak izini rahatlıkla ve verimli bir şekilde tarayabilecek, çok daha güçlü bir sensör.

Bu sensör sayesinde çalınan iPhone, onu kullanan kişinin parmak izini okuyarak gerekli bilgiyi Apple'a gönderebilir (yani telefonunuzu çalan kişinin parmak izi elinizde olacak, bu da o kişinin bulunması daha kolay hale getirecek).

İkinci bir çözüm ise hırsızı fotoğraflamak. Bu sistem Android cihazlarda bir nevi mevcut. Bazı uygulamalar, kilit ekrandaki şifreyi belirli bir denemeden sonra yanlış girenlerin fotoğraflarını çekerek kaydetmekte. Apple'ın da benzer bir sisteme yer verebileceği konuşulmakta.

Bakalım söz konusu güvenlik önlemleri yeni iPhone'da ve yeni iOS sürümünde karşımıza çıkacak mı?

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0