Apple, iPhone İçin Malzeme Siparişlerini %20 Azaltarak Küçülmeye Gitti

23
8
4
4
1
Apple, geçtiğimiz yıllara nazaran iPhone üretmek için vermiş olduğu malzeme siparişlerini %20 azaltarak küçülmeye gitti.

Son dönemde Çin menşeli, uygun fiyatlı amiral gemilerinin piyasaya yerleşmesi ile birlikte tıpkı Samsung gibi iPhone da bazı kullanıcılarını kaybetti. Piyasaya yeni bir bakış açısı kazandıran bu cihazlar, iPhone satışlarını doğrudan etkilemiş olacak ki Apple, stok yönetimi konusunda daha temkinli adımlar atmaya başladı.

Apple tedarikçilerine göre 2018’in ikinci yarısı için iPhone üretimine devam eden Apple, geçen yıllara göre %20 oranında daha az malzeme siparişinde bulunmuş. Bunun elde kalan ürünler sebebiyle mi yoksa satış tahminlerinin düşük olması sebebiyle mi olduğu net olarak bilinmese de bilinen tek şey, Apple’ın eskisi kadar iPhone satışı yapamadığı.

Güvenlik analisti Ming-Chi Kuo’nun da raporuyla uyum gösteren bilgilere göre 2017 yılında 100 milyon iPhone 8, 8 Plus ve iPhone X teçhizatı sipariş eden Apple; 2018 yılı itibariyle sipariş miktarını 20 milyon azaltarak 80 milyon rakamında kalmış durumda. Nikkei tarafından yapılan açıklamayı özetlemek gerekirse:  Apple sipariş anlamında bir küçülmeye gitti ve bu küçülme, büyük bir ihtimalle Eylül ayında çıkarılması beklenen 3 yeni iPhone modeline de yansıyacak.

Kaynak : http://www.fonearena.com/blog/255408/apple-lowers-iphone-component-orders.html
23
8
4
4
1
Emoji İle Tepki Ver
23
8
4
4
1