Apple, iTunes Kaldırıldıktan Sonra Dönemin Nasıl İşleyeceğini Açıkladı

18
7
3
3
0
WWDC 2019 etkinliklerinde iTunes'un gelecek dönemde kaldırılacağı duyurulmuştu. Yapılan yeni açıklamalarla birlikte iTunes sonrası dönemin nasıl olacağı açıklandı.

Apple'ın ilk kez 2001 yılında kullanıcılarının hizmetine sunduğu iTunes'un görevini devredeceği WWDC 2019 etkinlikleri kapsamında Apple tarafından doğrulandı. Ancak sonraki sürecin nasıl olacağı ilk başlarda anlaşılamamıştı. iTunes'un yerine gelecek olan 3 uygulamanın nasıl olacağı ve kullanıcıların datalarının nasıl korunacağı tartışılırken Apple konuyu netleştirdi.

Öncelikle bilinmesi gereken en önemli şey iTunes, sadece macOS platformlarından kaldırılacak. Buna göre eğer bir macOS kullanıcısıysanız 'Catalina' sürümüne geçmediğiniz sürece iTunes'u olağan bir şekilde kullanmaya devam edeceksiniz. Bununla birlikte Microsoft kullanıcıları da iTunes kullanmaya devam edecekler.

Satın Alınan İçerikler Ne Olacak?

Kullanıcılar iTunes yerine iOS 13 ile birlikte Müzik, Podcast ve TV uygulamalarını kullanacaklar. Yazılım sürümlerini Catalina'ya yükselten macOS kullanıcıları ise geliştirilmiş 'Apple Music' aracılığıyla müziklerini yönetmeye devam edecekler. Bununla birlikte iTunes üzerinden satın alınmış olan bütün içerikler korunacak ve Apple kullanıcıları bu içeriklere iTunes sonrası süreçte de normal bir şekilde erişmeye devam edecekler.

iTunes üzerinden satın alınmış olan müzikleri yönetmek isteyen kullanıcılar iPhone'larında bulunan Apple Music uygulamasını, filmleri ise TV uygulamasından kontrol etmeye devam edecekler. 

Apple tarafından yapılan açıklamalarda yeni sürümle birlikte sadece iTunes Store'un gideceği belirtilirken, kullanıcıların bu durumdan etkilenmeyeceği ve kullanıcıların her zaman olduğu gibi satın alımlarının tümüne cihazlarından herhangi birinden erişebilecekleri ve indirebilecekleri ifade edildi.

Kaynak : https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-7114075/Apple-finally-explains-switch-iTunes-work.html
18
7
3
3
0
Emoji İle Tepki Ver
18
7
3
3
0