Apple'dan Japan Display'e 200 Milyon Dolarlık Dev Yatırım

15
6
2
1
0
Teknoloji gelişirken şirketler arasındaki rekabet de gittikçe artıyor. Apple, aynı zamanda bir üretici olan Samsung'la yarış hâlinde ve rekabette öne geçmek için ilginç girişimlerde bulunuyor. Çıkan haberlere göre Apple, cihazlarında kullandığı teknolojileri üreten Japan Display isimli şirkete 200 milyon dolarlık yatırım yapacak.

Samsung ve Apple arasındaki savaşın asla bitmeyeceği aşikar ancak bu iki şirket arasındaki fark oldukça açık. Cupertino merkezli şirket, kusursuz ürünler tasarlamak ve çeşitli tedarikçilerin bileşenler satın almak üzerine kurulu bir politika izliyor. Samsung'un aynı zamanda hem üretici hem de tasarımcı bir firma olması, Apple'ı ürünleri için çeşitli parçalar tedarik eden üreticilere yatırım yapmaya itiyor.

2016 yılında akıllı telefon üreticileri OLED ekran panellerine geçmeye başladığında Japan Display, LCD ekran siparişlerinin keskin bir şekilde düştüğünü gördü. OLED üretim hattının inşa maliyetinin yüksek olması şirketin önündeki en büyük sorundu ve şirketin OLED üretim hattını inşa etmek için 636 milyon dolarlık kurtarma fonu ihtiyaç duyduğu biliniyor.

Apple, fon desteğinde en büyük katkıyı koyacak:

Öte yandan OLED ekranlı ilk iPhone X'in piyasaya sürülmesinden bu yana Apple, Samsung'un OLED ekranlarına olan bağı azaltmaya ve tedarik zincirini mümkün olduğunca çeşitlendirmeye çalışıyor. Bununla birlikte piyasa rekabeti gittikçe daha da şiddetleniyor.

Sharp, LG ve BOE; Apple’ın iPhone OLED ekranlarından sipariş vermesini umuyor. Aynı zamanda JDI, hâlâ OLED ekranların seri üretimi için fon yaratmaya çalışıyor. Son çıkan haberlere göre Apple, 200 milyon dolarlık bir miktarla şirkete yatırım yapacak. Bu yatırım, aynı zamanda Apple'ın JDI fon yardım programındaki en büyük fon sağlayıcı olmasını sağlıyor.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/10/07/apple-invests-200-mln-in-jdi-to-reduce-reliance-on-samsung/
15
6
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
15
6
2
1
0