Apple, Kapaklı Bir Telefon İçin Patent Başvurusunda Bulundu

26
13
4
4
0
Apple, katlanabilir iPhone modeline giden yolda ilk adımları atmaya başlamış gibi görünüyor. Şirket, katlanabilir akıllı telefonlar ile benzer esnek malzemelerden üretilen bir kapaklı telefon için patent başvurunda bulundu.

Akıllı telefon pazarı belli bir doygunluğa ulaştı ve dünyanın en popüler markalarından biri olan Apple dahi iPhone satışlarında ciddi bir düşüş yaşadı. Premium akıllı telefonların daha fazla premium özellik sunamayıp yalnızca mevcut özellikleri iyileştirmesi, tüketicilerin yeni bir akıllı telefon alırken yaşadığı heyecanın azalmasına neden oldu. Üreticiler, kaybolan bu heyecanı yeniden alevlendirmek için yeni bir akıllı telefon formu geliştirdiler; katlanabilir telefonlar.

Akıllı telefon pazarının en büyük oyuncularından Samsung ve Huawei, kendi katlanabilir akıllı telefonlarını çoktan tanıttı. Diğer büyük oyuncular Xiaomi ve Oppo ise (muhtemelen) bu yıl içinde kendi katlanabilir akıllı telefonlarını tanıtacaklar. Peki dünyanın en popüler telefon markası olan Apple, katlanabilir bir akıllı telefon geliştirmeyecek mi? Belki bu yıl olmasa da bir gün böyle bir telefon tanıtmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Apple, katlanabilir iPhone modeli ile ilgili çok önemli bir patent başvurusunda bulundu. Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Marka Ofisi’ne (USPTO) gerçekleştirilen başvuru, standart bir kapaklı telefonu tasvir ediyor. Peki Apple, premium akıllı telefonlara bile burun kıvrıldığı bir dönemde neden kapaklı bir telefon için patent başvurusunda bulundu? Çünkü görünüşleri ve kullanımları tamamen farklı olsa da katlanabilir telefonlarla kapaklı telefonlar aynı mimarinin bir ürünü.

Apple, uzun zamandır ilklerin şirketi olmak gibi bir tutkunun içinde değil. Şirket daha çok halihazırda kullanılmakta olan teknolojilerin en iyi ve en kullanışlı hallerini tüketicilerle buluşturmaya çalışıyor. Bu nedenle Apple’ın ilk katlanabilir akıllı telefonu tanıtan şirket olmaması, bu kategorinin içine girmeyeceğini ya da katlanabilir akıllı telefonları önemsemediğini göstermiyor. Aksine, tüketicilerin katlanabilir akıllı telefona verdiği reaksiyon ve bu kategorideki gelir potansiyeli Apple tarafından dikkatlice takip edilecek ve şirket her zamanki gibi en premium katlanabilir telefon ile karşımıza çıkacak. Tabi bu sırada katlanabilir telefon almak isteyen herkes Android katlanabilir telefonlardan birini almamış olursa...

Kaynak : https://www.forbes.com/sites/gordonkelly/2019/04/04/apple-iphone-fold-flip-clamshell-iphone-xs-max-xr-upgrade/#6e9100d44625
26
13
4
4
0
Emoji İle Tepki Ver
26
13
4
4
0