Apple, Katlanabilen iPhone'un Patentini Aldı!!

0
0
0
0
0
Apple'ın yeni patenti, şirketin katlanabilir bir akıllı telefon üretebileceğini gösteriyor.

2013 senesinden beri katlanabilen akıllı telefonlarla anılan Apple, bu amaç doğrultusunda önemli bir adım daha attı. Amerika merkezli teknoloji şirketinin, katlanabilme özelliğine sahip olan iPhone'larla ilgili yeni bir patent aldığı ortaya çıktı.

Birçok Apple patentinde olduğu gibi bu patent de Patently Apple tarafından ortaya çıkartıldı. Patentte yer alan bilgilere göre patent başvurusu, geride bıraktığımız Ağustos ayının 28'inde yapılmış. Yani iPhone 7'nin tanıtılmasından sadece birkaç gün önce.

Apple'ın patentini diğer katlanabilir akıllı telefon patentlerinden farklı kılan şey, patentin tanım kısmında "karbon nanotüp" ibaresinin yer alması. Apple, kabloları ve devreleri gayet iyi bir şekilde koruyabilen, dokunmatik yüzey ve hatta ekran donanımı olarak kullanılabilen bu maddeyle akıllı telefonun katlanabilen kısmını üretmek istiyor.

Patentte yer alan bir diğer ilginç bilgi de iPhone'un ana materyalinin cam, seramik, fiber, alüminyum ya da plastik olabileceği. Açık söylemek gerekirse, bu materyallerin iPhone'u esnemeye karşı dayanıklı kılmak amacıyla kullanılması akıllıca olurdu.

Son olarak şunu belirtmem gerekiyor ki Apple'ın böyle bir patent almış olması, şirketin yakın bir tarihte katlanabilir akıllı telefon üreteceği anlamına gelmiyor. Birçok akıllı telefon üreticisi katlanabilir akıllı telefon patentine sahip ancak buna rağmen katlanabilen cihaz üretmek, maalesef şimdilik iyi bir pazarlama stratejisi değil.

Kaynak : http://gizmodo.com/apple-patent-reveals-its-latest-foldable-iphone-concept-1788442293
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0