Apple, Tümüyle Kavisli Yapıya Sahip Bir Mobil Cihaz Üzerinde Çalışıyor

39
8
6
6
1
Apple'ın yeni bir patenti, ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi tarafından onaylandı. Onaylanan patent, Apple'ın hem alttan hem de üstten kavisli bir mobil cihaz üzerinde çalıştığını gösteriyor. Bu patent, bir iPhone ya da farklı bir cihaz olarak karşımıza çıkabilir.

ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın 2018 yılında yaptığı bir başvuru patenti bugün, ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi tarafından onaylanarak listelendi. Yapılan listeleme, Apple'ın bugüne kadar görmediğimiz bir mobil cihaz üzerinde çalıştığını gösteriyor. Bu mobil cihaz, bir iPhone ya da farklı bir ürün olarak karşımıza çıkabilir.

Akıllı telefonlar ve diğer mobil cihazlar, geleneksel bir tasarım dilinde oluşturuluyorlar. Geliştiriciler, sabit bir arka kapak tasarımının üzerine ekledikleri ekran panelleriyle, kavisli ya da düz ekranlara sahip olan cihazlar tasarlıyorlar. Bu tasarımlar kimi zaman köşeli olurken kimi zamansa yuvarlatılmış olarak karşımıza çıkıyor. Apple'ın aldığı patent ise cihazın hem alt hem de üst katmanına kavisli bir yapı kazandırıyor.

İşte Apple'ın yeni patenti

Apple patent

Apple'ın aldığı patent, gelecek yıllardaki bir iPhone modelinin hem alttan hem de üstten kavisli olabileceğini gösteriyor. Üstelik bu kavis, bugüne kadar alıştığımız tasarımları da tamamıyla unutturuyor. Çünkü bugüne kadar karşımıza çıkan kavisli ekranlı cihazlar, daha çok kenarlarından kıvrılıyordu. Ancak Apple'ın patenti, ekranı sadece köşelerden değil tümüyle kavisli bir hale getiriyor.

Patent, yapılması imkansız gibi görülse de durum pek de böyle değil. Eğer Apple isterse, bu tür bir tasarımı OLED ve LED panellerle yapabilir. Üstelik şirket, bu tasarımda takviye ve destek katmalarına da yer verip, bu çalışmaları tamamlayabilir. Üstelik çeşitli zorluklara sahip olmasına rağmen Apple, bu tür bir ekran tasarımında kullanıcılara çeşitli avantajlar sunabilir.

Apple

Apple'ın yeni patenti, kullanıcılara daha geniş bir görüş açısı sunacak. Hatta şirket, istediği takdirde ekranı cihazın arkasına doğru da sürdürebilir. Ayrıca Apple, bu tür bir tasarımla cihaza ekleyeceği bağlantı portlarını çeşitlendirebilir. Çünkü cihazın geniş bir şekilde olacak üst ve alt tarafı, daha fazla bağlantı seçeneğinin önünü açabilir. 

Hem Apple hem de diğer şirketler, hemen her gün yeni bir patent başvurusunda bulunuyorlar. Ancak bu patentlerin tümü, bir ürün haline gelmiyor. Dolayısıyla Apple, bu tür bir tasarım diline sahip olan bir iPhone ya da başka bir mobil ürünü hiçbir zaman piyasaya sürmeyebilir. Ancak her ne olursa olsun Apple'ın yeni patenti, Apple hayranlarının ilgisini çekmeyi başaracak gibi görünüyor.

Kaynak : https://appleinsider.com/articles/20/08/04/apple-researching-curved-iphone-body-with-wrap-around-displays
39
8
6
6
1
Emoji İle Tepki Ver
39
8
6
6
1