Apple Kurucusu Steve Jobs'un Dillere Destan Hayatından Gizli Kalmış 10 Bilgi

57
10
4
3
2
Apple Kurucusu Steve Jobs'un Dillere Destan Hayatından Gizli Kalmış 10 Bilgi
Steve Jobs'un etkileyici hayatını artık yakından biliyoruz ancak Jobs'un bu ilham kaynağı olan hayatından bilmediğimiz bazı bilgiler de var.

Bugün hayatımıza teknoloji dünyasının en büyük şirketlerinden biri olan Apple'ı kazandıran Steve Jobs hakkında aslında biyolojik babasının Suriyeli olduğu, üniversiteden mezun olmadığı ve hiç yazılım bilmeden Steve Wozniak'ın yazılım bilgisi ve kendisindeki yaratıcı zekayla Apple'ı kurduğunu hepimiz çeşitli kaynaklardan biliyoruz.

Ancak Steve Jobs'un dillere destan bu hayatının içinde çok daha ilginç ve şaşırtıcı bilgiler de var. Biz de bu içeriğimizde belgesellerde ya da diğer içeriklerde muhtemelen karşılaşmadığınız, Steve Jobs'un hayatına dair 10 gizli kalmış bilgiyi listeledik.

Ölmeden önceki son sözü

Bugün dünyaya imzasını bırakıp vefat etmiş önemli kişiliklerin son sözlerini biliyoruz. Peki teknoloji dünyasına Apple'ı kazandıran Steve Jobs'un son sözünü biliyor muydunuz? Apple CEO'su Steve Jobs'un ölmeden önceki son sözleri "Oh wow, Oh wow, Oh wow" oldu.

Pek de hijyenik değildi

Apple kurucusu Steve Jobs, pek fazla temizlik takıntısı olan birisi değildi ancak bundan da öte, hijyeni çok sevmezdi. Jobs ofisinde her zaman çıplak ayakla dolaşır ve banyo yapmazdı.

Sınıftaki en problemli çocuktu

Sınıfta bir türlü rahat duramayan Steve Jobs, okul dönemiyle ilgili yaptığı konuşmada sınıfın ortasında bomba patlattığını ve ara sıra yılan saldığını itiraf etti.

Bir günlüğüne Starbucks'taki dengeleri bozdu

Steve Jobs, tanıttığı ürünle birlikte gündeme damgasını vurabilecek şaşırtıcı bir adım da attı. Macworld etkinliğinde 2007 yılında ilk iPhone telefonu tanıtırken basın toplantısına Starbucks'ı arayarak 4000 kahve siparişi verdi.

Pepsi'den Apple'a önemli transfer

Apple'da CEO'luk görevini üstlenmediği dönem Pepsi'nin CEO'su John Sculley ile yaptığı görüşmede Sculley'i Apple'ın CEO'su olmaya ikna edebilmek için "Ömrünün sonuna kadar şekerli su mu satmak istersin yoksa dünyayı değiştirmek mi?" dedi.

Hayatındaki tek takım elbisesini zorunluluktan aldı

Rahat yaşamayı seven ve siyah kazak - mavi kot pantolon dışında bir şey giymeyi sevmeyen Steve Jobs, ilk ve tek takım elbisesini 22 yaşındayken bir fuara katılmak için zorunluluktan aldı.

Google'ın kurucularına destek oldu

Google'ın kurucuları Sergey Brin ve Larry Page'in potansiyel sahibi olduğunu gördüğünde bir karşılık beklemeden onlara akıl hocalığı yaptı. Bu akıl hocalığıyla belki de kendi şirketi Apple'ın en büyük rakiplerinden birinin bu boyuta ulaşmasına yardımcı oldu.

Her yeni iPhone'un reklamında saat neden 9:41'i gösteriyor?

Çünkü Steve Jobs, ilk iPhone'u saat 9:41'de tanıtmıştı.

Öldükten sonra bile 141 yeni patenti var

Steve Jobs öldükten sonra Steve Jobs'a ait 141 proje resmi olarak patent aldı. Böylelikle Steve Jobs, hayatta olmamasına rağmen bile yeni projelerin hayata geçirilmesine katkıda bulundu.

iPod'u akvaryuma düşürünce küçültme kararı aldı

Steve Jobs, müzik dinleme anlayışını değiştiren cihazlardan bir tanesi olan ilk iPod'un prototipini eline alınca iPod'u akvaryumun içine düşürdü. Prototipin akvaryuma düşmesiyle akvaryumdan baloncuklar çıktığını gören Jobs, iPod'ta gereksiz boşlukların olduğunu ve daha da küçültülebileceğini düşündü.

57
10
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
57
10
4
3
2