Apple, Macbook İçin OLED “Sihirli Panel” Adını Patentledi

1
0
0
0
0
Daha önceden söylentileri ortalıkta dolaşan OLED sihirli panel, yeni Macbook'lar ile gerçeklik kazanacak gibi görünüyor.

Geçtiğimiz günlerde yeni çıkacak olan Macbook’lar ile ilgili olarak bazı değişikliklerin olacağından, kontrol panelinin OLED ekranla değiştirileceğinden bahsetmiştik. Bugün ise yeni bir haberle bazı isim kullanım haklarının satın alındığı bilgisine ulaştık.

The Trademark Ninja, isim kullanım hakları takipçileri Amerika’da “Magic Toolbar” adının kullanımını patentlemek ve başkalarının kullanmasını engellemek için başvurularda bulunulduğunu açığa çıkardı. Başvuruyu yapan firma ise “Presto Apps America LLC”. Düşünülenlere göre bu firma Apple’ın kullandığı küçük firmalardan bir tanesi ve kendi ürünleri için dikkat çekmeden kullanım adlarını bu şekilde satın alıyorlar.

27 Ekim’de yeni tanıtımların gerçekleşeceğini düşünerek oldukça kuşku uyandıran bu satın alım işlemleri, aynı zamanda dosyaları dolduran kişiler anlamında da Apple ile uyuşuyor. Daha önce Endonezya, Kanada ve Malezya’da “Airpods” için kullanım hakkı satın alan üç kişi, şimdi de “Magic Toolbar” adını satın alıyor. Bu satın alma işlemlerinde kullanılan dosyaların toplam maliyetinin $17.500 olduğunu da düşünürsek, bunun arkasında Apple olma ihtimali oldukça yüksek.

Tüm bu belgeler ile Apple yetkililerine ulaşmaya çalışıldığında ise tüm yollardan yanıtsız bırakılan bizlerin tek çaresi, sanıyoruz ki 27 Ekim etkinliğini beklemek.

 

Kaynak : http://thenextweb.com/apple/2016/10/20/apples-secret-trademark-filling-suggests-oled-magic-toolbar-is-real/
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0