Apple, macOS Catalina 10.15.1'in Geliştirici Betasını Yayınladı: İşte Gelen Yenilikler

6
5
2
1
0
Apple, bu haftanın başlarında macOS Catalina'nın yeni sürümü 10.15'i yayınlamıştı. Şirket, bugün macOS Catalina 10.15.1 için geliştirici betasını yayınladı.

Teknoloji devi Apple'ın Macintosh bilgisayarlar için kullandığı macOS Catalina işletim sistemi, bu haftanın başlarında güncellenmişti. Son güncelleme ile iTunes'u ortadan kaldıran Apple, kendi servisleri olan Apple Music, Podcasts ve Apple TV'nin ayrı ayrı kullanılmasına izin vermişti.

Hafta başında 10.15 güncellemesini alan macOS Catalina'nın 10.15.1 versiyonu için geliştirici betası bugün itibarıyla yayınlandı. Güncelleme, iOS 13.2 betasında da olan yeni emojileri ve Siri gizlilik ayarlarını içerisinde barındırıyor. Geliştiriciler, betayı Sistem Tercihleri kısmından indirebiliyorlar.

Geliştirici betası, yeni emojiler ve yeni gizlilik ayarları getiriyor:

macOS Catalina 10.15.1

Apple, macOS 10.15.1 geliştirici betası ile birlikte sisteme yeni emojileri de dâhil etti. iOS 13.2 beta sürümünde ortaya çıkan yeni emoji seti, artık macOS Catalina üzerinde de kullanılabilir hâle geldi. macOS Catalina'nın getirdiği bir başka değişiklik ise Apple'ın Siri ile olan konuşmalarınızı analiz ve kayıt etmesini engelleyebilmek oldu. Bu şekilde şirket güvenilirliği ve gizliliği bir miktar daha artırmak istiyor.

Apple Music, Apple TV ve Podcasts servislerini birbirinden ayrı uygulamalar hâle getiren ve Apple Arcade gibi birçok yeni servisi de içerisinde barındıran macOS Catalina'yı indirmek için Mac bilgisayarınızda Sistem Tercihleri kısmına gitmeniz ve ardından Yazılım Güncelleme kısmına basmanız yeterli olacaktır. 

Kaynak : 9to5mac.com/2019/10/11/apple-releases-first-developer-beta-of-macos-catalina-10-15-1/
6
5
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
6
5
2
1
0