macOS Catalina'daki Apple Mail Hatası Veri Kaybına Sebep Oluyor

2
2
2
0
0
E posta hesaplarımızdaki mesajlar özellikle iş dünyasında yer insanlar açısından oldukça önemli. Görünüşe göre Apple Mail kullanıcıları, veri kaybına sebep olan bir hatayla karşı karşıya.

Mac’teki Apple Mail’ın EagleFiler ve SpamSieve eklentilerinin geliştiricisi Michael Tsai, paylaştığı bir blog yazısında macOS kullanıcılarını, macOS Catalina 10.15.0’a güncellemeleri durumunda veri kaybı yaşayabilecekleri konusunda uyardı.

Tsai, Mail’in veri mağazasını Mojave’den Catalina’ya güncelleyen kullanıcılardan çok fazla sayıdaki mesajların eksik olduğu ya da tamamen kaybolduğu yönünde mesajlar aldığını söyledi. Buna ek olarak kullanıcılar, postalarını posta kutuları arasında taşırken mesaj içeriğinin kaybolduğu yönünde de şikâyetlerde bulundular.

Peki çözüm ne?

Apple Mail

Tsai, bu sorunların zararlı olabileceği çünkü kullanıcıların mesajları ya da posta kutuları etkilenene kadar sorunu fark edemeyeceklerini konusunda uyardı. Veriler, sunucuya senkronize olduğundan bu yana bu problemler diğer bilgisayarlara ve cihazlara sıçrayabiliyor. Yedeklemelere güvenmek de zor çünkü Mail verileri sürekli olarak değişiyor ve restore edilmiş veriler ile son yedeklemeden sonra alınmış mesajları birleştirmek de pek kolay değil.

Tabii yine de verileri yedeklemek bu tarz sorunlar için alınabilecek en iyi önlemlerden bir tanesi. Ancak Tsai, Apple Destek’in Catalina’daki kayıp Mail verilerinin Time Machine yedeklemeyle onarılamayacağı yönünde yanlış tavsiyeler verdiğini söyledi.

Tsai’ye göre posta kutularını içeri aktarmak da çözüm olmayabilir. Tsai, bu sorunun Mail’deki bir hatadan mı yoksa Mac’teki ya da posta sunucusundaki sorunlar gibi diğer faktörlerden mi kaynaklığı olduğu konusunda emin olmadığını söylüyor.

Apple, macOS Catalina 10.15.1 beta sürümünü cuma günü geliştiriciler için yayınlamıştı ancak bu sürümün Mail uygulamasındaki hatayı çözüp çözmediği henüz belli değil. Tsai, Apple Mail kullanan kullanıcılara “Catalina güncellemelerini şimdilik durdurmalarını” tavsiye etti.

Kaynak : https://www.macrumors.com/2019/10/12/apple-mail-data-loss-macos-catalina/
2
2
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
2
2
0
0