Ünlü Analistten Apple 2020'de mini-LED Ekran Teknolojisi Kullanacak İddiası

5
3
1
0
0
Bir analiz uzmanından gelen iddialara göre 2020'de raflarda yer alması planlanan Apple cihazlar, mini-LED ekran teknolojisine sahip olacak. Detaylara gelin birlikte göz atalım.

Ming-Chi Kuo adında bir analiz uzmanı; 2020 yılı için Apple’ın mini-LED ekran teknolojisine sahip yeni cihazlar tanıtacağını iddia ediyor ve bu özelliğe sahip en az 4 yeni cihaz olacağını vurguluyor. Bu cihazların arasında; 12,9 inçlik iPad Pro ve 16 inçlik yeni model bir MacBook Pro’nun da yer alacağını söylüyor.

Tabii Apple’ın birkaç hafta önce kullanıcıya sunduğu 16 inçlik MacBook Pro cihazı göz önünde bulundurursak bir yeni modelin en az bir sene daha gelmeyeceği öngörülebilir. 

Apple ve mini-LED ekran teknolojisi ile ilgili bu söylentiler pek de yeni sayılmaz:

apple mini-LED

Kuo’nun öne sürdüğü bu iddialar, son zamanlarda dolaşan söylentileri doğrular nitelikte. Ayrıca şunu da belirtmekte fayda var; Kuo’nun Apple ile ilgili yaptığı tahminler rakipsiz diyebiliriz. Bu da demek oluyor ki bahsi geçen cihazları gelecek aylarda raflarda görme olasılığımız oldukça yüksek.  

Peki mini-LED ekrana geçiş yapmanın faydası ne?

apple mini-led

mini-LED ekran teknolojisi, Apple ürünlerinin daha ince ve hafif ekranlara sahip olmasını sağlayacak. Buna ek olarak görüntü kalitesinde de artış görmek mümkün. Ayrıca mini-LED ekran teknolojisi; OLED ekranlarda yaşanan yanma sorununu da hafifletebilir. Apple cihazlarda bu çok yaygın bir sorun değil ama yine de değinilmesi gereken bir nokta.

LG gibi markaların arasında yer aldığı mini-LED üreticileri ile iş birliği yapmak, Apple’ın Samsung’a olan bağlılığını biraz da olsa hafifletebilir. Apple’ın ünlü stratejilerinden biri de bir üreticiye fazla bağlanmamak fakat bazı durumlarda, Qualcomm ile yapılan 5G anlaşmasında olduğu gibi, bu stratejinin pek de uygun olmadığı söylenebilir. Elbette bir de mini-LED ekran teknolojisinin oldukça pahalı bir tercih olması söz konusu. Bu nedenle Apple’ın bu özelliği daha pahalı ürünlerinde kullanmayı planlıyor olması da oldukça mantıklı görünüyor. 

Kaynak : https://bgr.com/2019/12/02/macbook-pro-2020-ipad-mini-led-display-technology/
5
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
3
1
0
0