Apple, Muhteşem iPhone Özelliğini Gizemli Bir Şekilde Rafa Kaldırmış

46
11
8
5
4
Akıllı telefon sektörünün liderlerinden olan iPhone'un fazlasıyla kullanışlı olabilecek bir özelliği çıkmadan rafa kaldırdığı ortaya çıktı. Apple'ın üzerine çalıştığı ve hücresel verinin olmadığı kırsal alanlarda iPhone kullanıcılarının birbiriyle iletişim sağladığı özellik, sebebi bilinmeyen bir şekilde geliştirme sürecinde iptal edildi.

Akıllı telefonlarda yüksek çözünürlüklü kameralar, hızlı bellekler ve yüksek depolama alanları büyük bir önem arz etse de telefonların başlıca görevleri arasında bulunan iletişim konusu her zaman en önde gelen özellikler arasında bulunuyor. Günümüzde birçok alanda telefonumuzun çekmemesi söz konusu olmasa da kırsal alanlarda telefonlarımızın çekmediğini görebiliyoruz.

Akıllı telefon sektörü devlerinden Apple'ın, telefonların çekmediği alanlarda iletişim sağlamak için kullanıcılarına sunacağı bir özelliği son anda rafa kaldırdığına dair bir bilgi ortaya çıktı. iPhone kullanıcılarına 'Walkie-Talkie' isimli bir özelliği sunarak kullanıcıların internet olmayan ortamlarda mesaj gönderme imkanı sunmayı amaçlayan Apple'ın son anda bu özelliği iptal ettiği belirtildi. Ortaya çıkan bilgide aşağıdaki ifadeler yer aldı.

Apple iPhone

"Projeyle yakından ilgilenen iki kişi, Apple'ın Intel ile birlikte iPhone kullanıcılarının uzun mesafe radyo dalgalarını kullanarak hücresel veriyi atlatan mesajlar gönderebilen bir teknoloji üzerine çalıştığını söyledi. Teknoloji, mesajlar için telsiz işlevi gören bir özellik olarak kullanıcıların karşısına çıkacak, telefonların çekmediği alanlarda kişilerin iletişime geçmesini sağlayacaktı."

Proje, Apple bünyesi içerisinde 'Project ORGS' (Şebekeden Bağımsız Radyo Hizmeti) olarak biliniyordu ve iPhone kullanıcılarının veri bağlantısı olmayan yerlerde iletişim kurabilmesi için 900 megahertz'lik radyo spektrumunu kullanıyordu. Aynı teknoloji, radyo iletişimlerini bağlamak için de kullanılıyor.

iPhone telsiz mesajlaşma

Ortaya çıkan bilgiler Apple'ın ne kadar uzun bir süre bu proje üzerine çalıştığına ya da neden bu projeyi bıraktığına dair bir bilgiyi ortaya çıkarmıyor. Görünüşe göre projenin başındaki isimlerden biri Apple'ı terk edince Apple, bu projeyi yarıda bıraktı.

Şu an için Project ORGS isimli özeliğin gelecekte çıkacak iPhone'larda bulunup bulunmayacağına dair bir bilgi bulunmuyor. Apple'ın kendi modemlerini üretmesiyle birlikte buna benzer bir özelliği gelecekte çıkacak olan iPhone'larda görme ihtimalimiz bulunuyor.

Kaynak : https://www.imore.com/iphone-feature-offline-messaging-has-been-shelved-say-report
46
11
8
5
4
Emoji İle Tepki Ver
46
11
8
5
4