Apple Music, Beta Sürümüyle Tarayıcılara Geldi (Ücretsiz Deneyebilirsiniz)

24
4
3
0
0
Spotify ve Apple Music gibi müzik platformları gün geçtikçe daha çok kullanıcı ediniyor. Spotify'ın sektördeki büyüklüğüne karşın bir adım atmaya karar veren Apple, kendi müzik hizmeti Apple Music'i web tarayıcıları için kullanılabilir hale getirdi.

Günümüzde çevrimiçi müzik hizmetleri son derece ilgi görüyor. Piyasanın en büyük isimleri arasında olan Apple Music, beta sürümüyle tüm kullanıcılarına web üzerinden hizmet verecek.

Kullanıcı sayısında bir artışa gitmek için hizmetinin erişilebilirliğini artıran Apple, bu yöntem sayesinde daha fazla kullanıcı elde etmeyi umuyor. Şirket, kullanıcı sayısını artırmasıyla birlikte de kârlılık oranını artıracağını düşünüyor.

Apple

Mac'lerdeki Apple Music uygulamasına benzer bir arayüze sahip olan Apple Music Web sürümü, 'Sizin İçin', 'Keşfet' ve 'Radyo' seçeneklerinin yanı sıra çalma listeleri, öneriler ve çok daha fazlasıyla kullanıcıların beğenisine sunuldu. Bu sayede kullanıcılar Apple Music'in uygulamasını indirmeden Apple Music'e erişim sağlayabilecek.

Apple, yeni platformu denemek isteyen yeni kullanıcıları için ücretsiz deneme imkanı da sundu. Kullanıcılar, ücretsiz olarak platformu deneyip abone olup olmamak istediklerine karar verebilecek.

Apple Music

Şu an için Android, iOS ya da Mac cihazlarda Apple Music'in web sürümü için bir giriş bulunmuyor. Bu nedenle kullanıcılar siteye girerek Apple Music'i istedikleri şekilde deneyimleme imkanına sahip. Apple'ın yakın zamanda web platformuna da bir çeşit giriş/üyelik sistemi getireceği biliniyor.

Apple Music'in web ortamına geçmesiyle birlikte Apple Music, internet tarayıcısı olan her cihaz üzerinden kullanılabilecek. Bu cihazlar içerisine Windows 10, Linux ve ChromeOS kullanan cihazlar da dahil. Bu da Apple'ın Apple Music'i olabildiğince geniş bir kitleye yayma planlarıyla örtüştüğü için teknoloji devinin amacına ulaşma konusunda başarılı bir adım attığını söyleyebiliriz.

Bilindiği üzere Apple ve Spotify arasında bir rekabet mevcut. Spotify'ın her platformda olması sonucunda çok geniş bir kitleye sahip olduğunun farkına varan Apple, bu konudaki atılımlarını gerçekleştirerek yeni web platformunu kullanıcılarına sundu. Bu platformun Apple için bir galibiyet getirip getirmeyeceğini ise ilerleyen zamanlarda göreceğiz.

Apple'ın müzik hizmeti Apple Music'in internet sitesini bağlantı aracılığıyla inceleyebilirsiniz.

Kaynak : https://www.macrumors.com/2019/09/05/apple-music-expands-to-the-web/
24
4
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
24
4
3
0
0