Apple, OLED Ekran Üretimini Samsung'dan Almak İçin Yeni Bir Üretici ile Görüşüyor

16
7
5
2
0
Samsung'un tek tedarikçisi olmasından çok çeken Apple, OLED ekran üretimi için yeni tedarikçiler aramaya devam ediyor. Yeni gelen bilgilere göre şirket, ekran üreticisi BOE ile OLED ekran anlaşması gerçekleştirmek üzere.

iPhone X’da kullanılacak OLED ekranlar için yalnızca Samsung ile anlaşma yapan Apple, Samsung’un tek tedarikçi olarak OLED ekran fiyatlarını yukarıda tutmasından fazlasıyla çekmişti.

Gelen bilgiler, Apple’ın LG ile OLED ekran üretimi için anlaşma yaptığını gösteriyor. Fakat Apple, her yıl on milyonlarca iPhone satıyor ve LG en azından şimdilik sadece birkaç milyon OLED ekran üretebilecek durumda.

Apple, Samsung’a olan bağımlılığını kırmak için yeni bir OLED üreticisi ile daha anlaşmak üzere. Gelen bilgilere göre şirket, Çinli BOE ile OLED ekran tedariği konusunda anlaşma masasına oturmuş durumda.

İki şirketin anlaşması halinde Samsung, Apple’ın bir numaralı ekran tedarikçisi olma unvanını BOE’ye kaptıracak. Böylece Apple, Samsung’un yüksek fiyatlı OLED ekranları yerine uygun fiyatlı ekranlar kullanabilecek.

Ancak BOE üretimi OLED ekranlara sahip olacak ilk iPhone’lar anca 2020 yılında piyasaya çıkacak. Zira BOE öncelikle OLED ekran üretimi konusunda kendini ispatlamak zorunda. Samsung ise çoktan endüstri lideri haline gelmiş durumda.

BOE ile yapılan anlaşma her iki şirkete de fayda sağlayacak. Apple, daha düşük maliyetlerle ürettiği iPhone’ları daha uygun fiyatlara piyasaya sürebilecekken, BOE de iPhone’lara OLED ekran üreterek Japon ve Koreli rakipleri ile mücadelesini güçlendirecek.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/apple_reportedly_talking_to_boe_for_oled_displays_for_future_iphones-news-32370.php
16
7
5
2
0
Emoji İle Tepki Ver
16
7
5
2
0