Apple, Polislerin Hacklememesi İçin iPhone'lara Güncelleme Yayınlayacak

31
7
1
1
0
ABD’nin Atlanta kentinde bulunan ve Cellebrite adındaki İsrail merkezli bir şirket olan Grayshift tarafından geliştirilen GreyKey için ciddi önlemler alınacak.

Apple'ın cihazlarını sıradan kullanıcıların kırması imkansıza yakın. Cihazı servise gönderirken farklı farklı güvenlik önlemleri sunan Apple, vefat eden bir kişinin yakınlarına dahi kilitli cihazın şifresini açmak için mahkeme kararı talep ediyor.

Hatta ve hatta çok önemli vakaları çözmek için telefonların açılmasına ihtiyaç duyan polisler dahi bu erişime sahip olamıyorlar. Bu da dünyada şu an GreyKey'i en çok kullanan kesimi emniyet güçleri yapıyor. Cihazın iki versiyonu var: 15 bin dolarlık 300 iPhone'a kadar kırabilen versiyon ve 30 bin dolarlık sınırsız iPhone kırabilen versiyon. Polis merkezlerinin birçoğunda, yasal olmasa da ikinci cihazdan bulunduğu biliniyor.

Apple, 'USB Restricted Mode' adı verilen yeni bir özellik sayesinde bu cihazları bertaraf etmeye çalışacak. iOS 12 veya sonrası bir sürümde Apple cihazlara entegre edilmesi beklenen özellik sayesinde, telefonunuzu belli bir saat içerisinde 'unlock' etmediğiniz taktirde bütün USB cihaz bağlantılarını kapatıyor ve bu sayede GreyKey gibi cihazlar telefona erişemiyorlar.

Kaynak : https://www.theverge.com/2018/6/13/17461464/apple-update-graykey-ios-police-hacking
31
7
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
31
7
1
1
0