Apple, Resmi Sponsor Olmadığı 2018 Dünya Kupası'na Nasıl Damga Vurdu?

36
17
9
6
6
Turnuva süresince futbol temalı reklamı ile karşımıza çıkmasına rağmen turnuvaya resmi bir sponsorlukla dahil olmayan Apple, uzmanlara göre kupanın gerçek kazananlarından oldu.

Bir organizasyonun resmi sponsoru olmak, ayrıca o etkinlik boyunca adı en çok anılan markalardan olmanız demek. Tabelalarda, reklam aralarında, resmi ürünlerin üzerinde, yani neredeyse görebileceğiniz her yerde o markanın logosuna veya ismine rast gelirsiniz. Böylelikle markanın bilinirliği tavan yapar.

Apple, 2018 Dünya Kupası boyunca en çok reklamını yapan ve turnuvadan en çok nemalanan firmalardan oldu. Quartz'ın araştırmasına göre Apple, toplamda 1.6 milyar doları bulan bu pastanın payından fazlasını elde etti. Üstelik bunu sadece markasının kullanımının yaygınlığı sayesinde yaptı.

Eğer turnuvayı takip ediyorsanız dikkatinizi çekmiştir; oyuncuların en çok tatktığı kulaklık ya AirPods ya da Apple ile anlaşma sağlayan Beats'in kulaklıkları. Peki, hiç bu kulaklıkların herhangi bir yerinde logo görebildiniz mi? Görememeniz gerek çünkü FIFA bunu 'üstü kapalı' reklam olarak adlandırıyor ve logoların kati suretle kapatılmasını istiyor. Hassaslıkla bütün kulaklıklar tek tek inceleniyor.

Yukarıda görebileceğiniz gibi 'How to Shoot' ('Nasıl şut atarsın? / Nasıl fotoğraf çekersin?' tipi bir retorik yapılmış) temalı ve Dünya Kupası ismi geçmeyen reklamlar dışında hiçbir şekilde turnuvaya dair bir çalışma içinde olmayan Apple, sadece futbolcuların taktığı kulaklıklar sayesinde turnuvanın en büyük kazananlarından oldu. Bilinirlik ve dünya çapında 'şöhret' böyle bir şey oluyor.

Kaynak : https://9to5mac.com/2018/07/10/apple-world-cup-work/
36
17
9
6
6
Emoji İle Tepki Ver
36
17
9
6
6