Apple Şimdi de iPhone’un Home Tuşunu Kaldırıyor!

0
0
0
0
0
Apple, 3.5mm kulaklık girişinin ardından, bu zamana kadar iPhone'lar ile özdeşleşmiş bir şeyin de fişini çekiyor; Home tuşu.

Teknoloji devi Apple, iPhone’un 10. yılında, yani 2017’de piyasaya süreceği yeni akıllı telefon serilerinde OLED ekran kullanacağına dair haberleri hepimiz okumuştuk.

Bu haber bir süredir Apple'dan beklenen tasarımsal değişikliğin de bir nevi habercisi gibiydi; komple dokunmatik ekrana sahip (herhangi bir tuş bulunmayan) ön panelli iPhone. Tabi bu durum sadece bir varsayımdan ibaretti fakat Apple'ın attığı bir adım, söz konusu yenilik ile alakalı beklentimizi epey bir arttırmış durumda. 

Apple, yeni iPhone’da Home tuşunu kaldırıp, OLED ekranın altına parmak okuyucu sensörü yerleştiriyor. 



Bildiğimiz üzere Home tuşu: ekran kilidini, arka plan uygulamalarını ve ana ekrana dönme gibi özellikleri yönetmemizi sağlıyordu. Bu tuşun, sensör olarak ekranın altında yer alacak olması, bizler için daha büyük yüzey kaplı ekran ve daha az arızalanacak Home tuşu demek oluyor. Hepimiz Apple’ın yeni iPhone serisini sabırsızlık içerisinde bekliyoruz.

Kaynak : http://www.phonearena.com/news/Apple-patent-details-virtual-home-button-with-embedded-fingerprint-sensor-expected-in-the-iPhone-8_id86130
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0