Apple, Siri'ye Bir Dizi Yenilik Getirmeye Hazırlanıyor

24
8
7
5
3
Apple, akıllı asistanı Siri'yi geliştirmeye devam ediyor. Son dönemde pek çok kez enteresan hatalarla gündeme gelen Siri, gelecekte daha başarılı olabilmek için sürekli güncelleniyor.

Apple, HomePod işletim sisteminin özel beta sürümünde Siri'de bir dizi yenilik deniyor. Bu yeni akıllı asistan özelliklerinin neredeyse tamamı, HomePod'un sürekli eleştirilen eksikliklerini kapatmak için yapılacak gibi duruyor. Amazon Echo ve Google Home, akıllı asistanlık konusunda Apple HomePod 'dan çok daha başarılı bulunuyor ve Apple'ın aradaki farkı kapaması gerekiyor.

Siri'ye gelen yeni özelliklerden en çok dikkat çekeni ise doğrudan HomePod üzerinden Siri'nin arama yapabilecek olması. Kullanıcıların önceden HomePod'dan arama yapabilmek için önce iPhone'da arama başlatması ve aramayı aktarması gerekiyordu. Oldukça kullanışsız bulunan ve eleştirilen bu yöntem, yeni Siri ile değişecek ve artık kullanıcılar arama yapma, sesli mesaj dinleme gibi tüm özellikleri HomePod üzerinden kullanabilecek.

Aynı zamanda artık HomePod üzerinden 'iPhone'umu Bul' özelliğini kullanmakta mümkün olacak. Böylece kayıp cihazlar çok daha kolay bulunabilecek. Siri ayrıca artık kullanıcının mırıldandığı şarkı sözlerinin ait olduğu şarkıyı bulabilecek, farklı konular hakkında bilgi kaydedecek ve mutfakta fazla zaman geçiren kullanıcılar için de farklı yemeklere farklı pişirme sürelerin hesaplayıp hatırlatıcı kurarak yardım edecek. 

Özelliklerin neredeyse tamamı pek çok farklı dilde kullanılabilecekken, yalnızca İngilizce dilinde kullanılabilecek özellikler de olacak. Bu durumun yeni güncellemelerle değişebileceği ve yeni dillerin ekleneceği düşünülüyor. Bu yeni HomePod ve Siri şu an yalnızca özel bir beta sürümü olarak sınırlı kullanıcı tarafından kullanılabiliyor ve henüz herhangi bir halka açık beta haberi yok. Fakat yeni iPhone'lar ve iOS 12 ile birlikte Eylül ayında kullanıma sunulması bekleniyor.

Kaynak : https://venturebeat.com/2018/07/23/apple-homepod-private-beta-lets-siri-make-calls-and-run-several-timers/
24
8
7
5
3
Emoji İle Tepki Ver
24
8
7
5
3