Apple, Siri'nin Varsayılan Uygulamalarının Değiştirilmesine İzin Verecek

8
4
4
0
0
Bloomberg tarafından Apple'ın sesli asistanı Siri ile ilgili bir rapor yayımlandı. Rapora göre kullanıcılar, ilerleyen dönemlerde Siri üzerinde daha fazla hakim olabilecekler. Bu kapsamda iPhone kullanıcıları, arama ve mesajlaşma uygulamalarından istediklerini varsayılan olarak ayarlayabilecekler.

Akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla birlikte hayatımıza sesli asistanlar girdi. Artık önde gelen akıllı telefon üreticileri ya kendi bünyelerinde oluşturulan ya da Google tarafından geliştirilen sesli asistanlar aracılığıyla kullanıcılarının işlerini daha da kolaylaştırmaya çalışıyorlar. Sesli asistan hizmeti olan akıllı telefon üreticilerinden bir tanesi de Apple.

Apple, Siri olarak isimlendirdiği sesli asistanı ile uzun zamandır kullanıcılarına hizmet veriyor. Ancak Apple ilerleyen dönemlerde, Siri'nin kapsamını genişletecekmiş gibi görünüyor. Bunun nedeni ise Bloomberg tarafından yayımlanan bir rapor. Bloomberg'in raporuna göre Apple kullanıcıları ilerleyen dönemlerde, Siri üzerinde daha çok kontrol sahibi olabilecekler.

Siri

Siri şu an için, varsayılan mesajlaşma uygulaması olarak sadece iMessage'ı destekliyor. Kullanıcılar, farklı bir uygulama üzerinden mesaj göndermek istediklerinde ise Siri'ye ilgili uygulamanın ismini belirtmek durumunda kalıyorlar. Ancak ilerleyen dönemlerde böyle bir şeye gerek kalmayabilir. Rapora göre kullanıcılar, Siri'deki varsayılan uygulamaları kendileri belirleyebilecekler.

Bu raporun gerçek olması halinde kullanıcılar, ayarladıkları uygulama kapsamında Siri'yi otomatik olarak yönlendirebilecekler. Ayrıca Siri, kullanıcıların, karşı tarafla iletişim kurmak için sıklıkla kullandığı uygulamaları da öğrenecek. Dolayısıyla bir süre sonra kullanıcı, ilgili kişiyle en çok hangi uygulamayı kullanarak iletişime geçiyorsa, Siri otomatik olarak o uygulamaya yönlendirecek.

Üstelik rapora göre Apple, Siri'nin bu yeni özelliğini sadece mesajlaşma uygulamaları için sağlamayacak. Kullanıcılar, arama yapmak istediklerinde de aynı durum söz konusu olacak. 

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/10/2/20894806/siri-apple-third-party-messaging-apps-whatsapp-imessage-calls
8
4
4
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
4
4
0
0