Apple, 'Slofie'nin Marka Haklarına Sahip Olmak İçin Başvuru Yaptı

8
5
4
2
1
Apple'ın geçtiğimiz hafta yapılan tanıtım etkinliğinde duyurulan "Slofie" isimli özellik için marka başvurusu yaptığı ortaya çıktı. Slofie isminin marka haklarına sahip olmak isteyen Apple, patent merkezine verdiği dosyalarda Slofie'nin indirilebilir bir yazılım olduğunu belirtiyor.

Teknoloji devi Apple geçtiğimiz haftanın başlarında düzenlediği bir etkinlikle yeni ürünlerini tanıttı. Apple'ın tanıttığı ürünler arasından iPhone 11 serisi, yeni Apple Watch ve "Slofie" isimli bir teknoloji vardı. Slofie teknolojisi aslında, yeni iPhone'ların kameralarında bulunan bir özellik. Bu özellik, 120 fps'de yavaş özçekimler yapılmasını sağlıyor.

Görünüşe bakılırsa Apple, şimdilerde bu özelliği markalaştırmak için çalışmalarda bulunuyor. Edinilen bilgilere göre Apple, ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi'ne (USPTO) Slofie ismini markalaştırmak için başvuruda bulundu. 13 Eylül tarihinde yapılan başvuru, gerekli incelemelerin ardından onaylandığı takdirde Slofie, Apple'a ait bir marka haline gelmiş olacak.

Slofie

Slofie'nin marka başvurusu için 400 dolar (yaklaşık 2.280 TL) ödeyen dev şirket herhangi bir yazı stili, yazı rengi ve yazı boyutu belirlememiş. Şirket, bu ürünün sadece video çekme ve kaydetme işlemleri sırasında kullanılabilen "indirilebilir" bir yazılım olduğunu söylüyor. Ancak başvurularda, Slofie'nin kullanılabilmesi için gerekli olan kamera özelliklerine yer verilmiyor. İşte Apple'ın yaptığı başvuruya ait görsel;

Slofie

Başvuru onaylandığı takdirde Apple, Slofie'nin tüm haklarına sahip olmuş olacak. Bu da Google Play Store veya AppStore gibi uygulama platformlarında yer alan Slofie isimli uygulamaların ya yayından kaldırılacağı ya da isim değiştirmek zorunda kalacağı anlamına geliyor. 

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/Apple-files-to-trademark-Slofie-name_id119062
8
5
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
8
5
4
2
1