Apple Store'larda iPhone'ların Güvenlik Kabloları Kaldırılıyor!

0
0
0
0
0
Apple, mağazalarında neredeyse kulaklık girişini kaldırma kadar radikal bir karara imza atıyor.

Samsung'un Note 7'den yediği ciddi darbe sonrası yeni iPhone'larının satış konusunda sağlam rakamlara ulaşmayı bekleyen Apple, mağazalarına gelen müşterilerine daha iyi bir cihaz deneyimi sunmak için önemli bir karar aldı.

Apple Store'a gidenleriniz bilir; tüm cihazlarda bir güvenlik kablosu mevcuttur ve bu kablo, cihazı doğru düzgün kullanmanızı az da olsa engeller. İşte bu durumu göz önünde bulunduran Apple, mağazalarına gelen müşterilerin daha özgür ve verimli bir iPhone deneyimi yaşaması için söz konusu güvenlik kablolarını kaldırma kararı aldı.

Artık Apple Store'larda iPhone'lar, bulundukları standlara bir kablo ile bağlı olmayacak. Muhtemelen siz de şunu düşünüyorsunuz; ''ee telefonu cebine atan fırlar gider?!''. Evet, cihazlar özgür olunca ortaya böyle durumların yaşandığı pek çok örnek çıkması muhtemelen.

Fakat Apple'ın buna da çözümü var. Telefonlara yerleştirilecek olan alarm sistemi sayesinde mağazanın kapısından cihaz çıkış yaptığı anda alarm harekete geçecek. Tabi tek çözüm bu değil. Apple'ın alacağı söylenen bir diğer önlem ise, mağazalarda sergilenecek cihazlara yönelik özel yazılımlar.

Bu yazılımlar sayesinde olur da telefon bir şekilde çalınırsa, anında uzaktan müdahale edilerek tam anlamıyla etkisiz, kullanılmaz hale getirilecek. Yani çalan kişinin elinde sadece hiçbir zaman açılmayacak bir iPhone olacak (onu da satarlar da neyse).

Apple şu an için Birleşik Krallık ve Kanada'da bulunan bazı mağazalarında bu uygulamaya geçmiş durumda. Diğer mağazalarda da benzer şey olur mu henüz bilemiyoruz.

Kaynak : http://www.digitaltrends.com/mobile/apple-iphone-cable/?utm_source=feedly&utm_medium=webfeeds
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0