Apple, Tesla'nın Çok Önemli Bir Yöneticisini İşe Aldı

13
9
2
2
1
Apple, Tesla'nın elektrikli güç aktarımından sorumlu başkan yardımcısını işe aldı. Bu hamle, Apple'ın otonom araç çalışmalarını hızlandıracağı şeklinde yorumlandı.

Şu ana kadar Apple’ın elektrikli ve otonom araçlarla ilgili nasıl planları olduğuna dair resmi bir açıklama duymadık. Ayrıca şirket, otonom araçlar üzerinde çalışan ekibini küçülterek bu konuda geri adım atabileceğine dair bir gösterge sundu. Fakat Apple’ın son hamlesi, Apple’ın otonom ve elektrikli otomobiller konusunda geri adım atmayı düşünmediğini gösteriyor.

Apple, Tesla'da elektrikli güç aktarımından sorumlu başkan yardımcısı Michael Schwekutsch’u, şirketin otonom araç projesinin de içinde bulunduğu Özel Proje Grubu’nda Mühendislik Kıdemli Direktörü olarak işe aldı. Bu önemli işe alımın Apple’ın projelerinde nasıl bir şekillenmeye neden olacağı tam olarak öngörülemiyor.

Electrek tarafından aktarılan bilgiye göre Michael Schwekutsch’u özel kılan nokta yalnızca Tesla'da çalışıyor olması değil, günümüz elektrik aktarma organlarının geliştirilmesinde öncü rol üstlenenlerden biri olması. Tesla Roadster ve Semi’nin geliştirilmesinde önemli bir payı bulunan Schwekutsch, BMW i8, Porsche 918 Spyder ve Fiat 500e’nin çalışmalarına da katkıda bulunmuştu.

Apple’ın Schwekutsch’u işe alması, direkt olarak şirketin ticari bir otonom araç üzerinde çalıştığının bir göstergesi değil. Apple, kampüs içi ulaşımı sağlayacak otonom araçlarla ilgili olarak Volkswagen ile çalışmalar yürütüyor. Schwekutsch, bu otonom servislerin geliştirilmesiyle ilgili olarak da çalışma gerçekleştirebilir.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/03/31/apple-hires-tesla-powertrain-lead/
13
9
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
13
9
2
2
1