Apple, Titanyum Yapılı Apple Card'ın Nasıl Korunacağını Açıkladı

30
8
5
2
1
Apple'ın geçtiğimiz haftalarda ABD'de ki sınırlı bir kullanıcı kitlesine sunarak uygulamaya geçirdiği Apple Card'la ilgili bir rehber yayımladı. Yayımlanan rehber Apple Card'ın nasıl korunması gerektiğinden ve temizliğinin nasıl yapılacağından bahsediyor.

Teknoloji devi Apple, 2014 yılından beri kullanıcılarının ödeme işlemleri için de hizmet veriyor. 2014 yılında kullanıma sunulan Apple Pay'le kullanıcılar, ödemelerini iPhone'larıyla yapabiliyorlardı. Şirket ödeme sistemini tamamlamak için bu yıl Apple Card hizmetini duyurdu.

Apple Card, birkaç hafta önce ABD'de kısıtlı bir kitleye dağıtıldı ve kullanılmaya başlandı. Sadece 2019 yılında Apple Pay hizmetlerinden 10 milyar dolarlık işlem yapıldığını açıklayan Apple, Apple Card'la da kullanıcılarına kredi kartı hizmeti verecek ve bu hizmetten kendisi de kar edecek.

apple card

Apple Card'ın dikkat çekici yanlarından bir tanesi, şirketin verdiği fiziksel kart. Standart kredi kartlarına benziyor gibi görünse de Apple Card'ın dikkat çekici bir özelliği var. O da bu kredi kartının yapısının "titanyum" olması. Yani bu Apple Card, diğer kredi kartları gibi plastik bir yapıya sahip değil.

Elbette Apple Card'ın tek farkı titanyum yapısı değil. Bu kredi kartında kart numarası, son kullanma tarihi gibi bilgiler de yer almıyor. Ancak Apple, bu bilgilerin nasıl elde edilebileceğini göstermek için bazı rehberler yayınladı.

Apple Card, deri cüzdanlarda taşındığında kullanılamaz hale gelebiliyor

apple

Şimdiyse Apple, yeni bir rehber daha yayımladı ve Apple'ın bu rehberinde titanyum kredi kartının nasıl korunması gerektiğinden bahsediyor. Apple'ın raporuna göre bu titanyum kredi kartı, diğer kartlarla aynı yerde saklanmamalı. Üstelik Apple, bu kredi kartının deri cüzdanlarda saklanılmaması gerektiğini söylüyor.

Apple'a göre titanyum kredi kartının hassas bir yapısı var. Deri cüzdanların astarı ve diğer kredi kartları, Apple Card'ın çizilmesine ve hatta bozulup, kullanılamaz hale gelmesine neden olabiliyor.

Apple'ın rehberi, Apple Card'ın nasıl temiz tutulabileceğine dair bilgiler de içeriyor. Rehbere göre bu kredi kartının kirlenmesi halinde izopropil alkolle nemlendirilen mikrofiber bez kullanılarak silinmesi gerekiyor. Bu işlem kartın yüzeyindeki lekelerin güvenli bir şekilde temizlenmesini sağlıyor.

Apple Card, geçtiğimiz haftalarda hizmete girdi. Ancak Apple, bu hizmetin kapsamının ne zaman genişletileceğine ve Apple Card'ın hangi ülkelerde kullanılabileceğini net olarak açıklamadı. Dolayısıyla Apple Card'ın Türkiye'ye gelip gelmeyeceği de bilinmiyor.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/08/21/apple-card-titanium-discolors-in-leather/?guccounter=1
30
8
5
2
1
Emoji İle Tepki Ver
30
8
5
2
1