Apple Türkiye, Yeni iPhone'larla Birlikte iPhone XR'ın Fiyatında İndirime Gitti

57
21
11
2
1
Apple, bugün gerçekleştirdiği etkinlikle birlikte yeni iPhone serisinin yanı sıra Apple Watch ve yeni iPad gibi birçok ürünü tanıttı. Apple TV+ ve Apple Arcade konusunda da açıklamalar yapan teknoloji devi, yeni ürünlerini tanıtmasının ardından eski ürünlerinin fiyatlarını da gözden geçirdi.

Teknoloji devi Apple'ın Steve Jobs Theater'da gerçekleştirdiği etkinlikte iPhone 11 ailesi tanıtıldı. iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max isimli telefonların tanıtıldığı etkinlikte Apple'ın yeni teknolojileri sergilendi. Apple'ın neler yapabileceğini ortaya koyan telefonlar, Apple'dan beklenecek bir fiyat bandında kullanıcılara sunuldu.

Apple, alanında lider teknolojileri kullanıcıların nispeten 'yüksek' olarak değerlendirdiği fiyatlara sunmasıyla biliniyor. Sunduğu teknolojilerle fiyatın orantılı olduğu belirtilirken doların da etkisiyle birlikte bazı Apple ürünleri maalesef ülkemizdeki kullanıcıların alım gücünü zorlayabiliyor.

iPhone 11                      

                             

Apple'ın yeni iPhone serisinde de bu durum söz konusu. Geçen seneki fiyatlara benzer bir fiyatla kullanıcı karşısına çıkan iPhone 11 ailesi, yalnızca en temel model olan iPhone 11'de indirime gitti. Bu durum, kendisinden önceki telefon olan iPhone XR'ın fiyatını da etkiledi.

indirim

Apple'ın sitesinde şu anda 6 bin 499 TL başlangıç fiyatıyla satılan iPhone XR, ciddi bir indirime girdi. Başlangıçta emin olmadığımız indirim konusunda belirli araştırmalar gerçekleştirdik. Önceki bilgilerimizi doğrulamak amacıyla webarchive.org aracılığıyla yaptığımız araştırma sonucunda Apple'ın iPhone XR'ın fiyatında 900 TL'lik bir indirim yaptığı ortaya çıktı.

iPhone XR

Bundan yalnızca bir gün önce 7 bin 399 TL'ye satılan iPhone XR, yeni iPhone 11'in iPhone XR'ın geçen seneki satış fiyatından daha ucuz bir fiyat etiketiyle çıkması sonucunda 900 TL gibi bir indirim aldı. iPhone XS ve iPhone XS Max şu anda Apple Türkiye'nin resmi sitesinde satılmadığı için eski amiral gemilerinde bir indirime gidilip gidilmediği konusunda net bir bilgi şu an için bulunmuyor.

Apple'ın yeni fiyat politikasıyla telefon satışlarının nasıl etkileneceği şu an için cevaplanmayı bekleyen bir soru niteliğinde. Yapılan bu indirimlerin iPhone XR satışlarına yansıyıp yansımayacağını ise ilerleyen zamanlarda göreceğiz.

57
21
11
2
1
Emoji İle Tepki Ver
57
21
11
2
1