Apple TV+'ın Fiyatı ve Çıkış Tarihi Açıklandı

37
15
6
4
2
Şu anda düzenlenen yeni Apple etkinliğinde, çevrimiçi dizi ve film platformu hizmeti Apple TV+'ın çıkış tarihi ve fiyatı belli oldu. Abonelerine ne gibi içerikler sunacağı fazlasıyla merak edilen servisin ücreti aylık 5 dolar olacak.

Çevrimiçi dizi ve film platformları son dönemlerde pek çok internet kullanıcısı tarafından büyük ilgi görüyor. Bu konuda son yıllarda tekel olmayı başaran Netflix'in başarısını örnek gösterebiliriz. Netflix'in abone sayısı 150 milyonu aşmış durumda.

Apple da bildiğiniz gibi günümüz trendinden geri kalmamak ve bundan kendi payını almak adına bir süre önce yeni çevrimiçi dizi ve film platformunu duyurmuştu: Apple TV+. 10 Eylül 2019 tarihinde, bugün düzenlenen etkinlikte Apple, merakla beklenen Apple TV+'ın fiyatı ve çıkış tarihi gibi değerli bilgileri kamuoyuyla paylaştı.

Tim Cook: Şimdiye kadar yayınlanan Apple TV özel dizi ve film fragmanları, 100 milyon izlenmeyi aştı.

apple tv+

Apple, bütçesinin 6 milyar dolarlık kısmını bu hizmet için ayırmış durumda. Dolayısıyla insanlar büyük bir bekleyiş içerisine girdi. Şimdiye kadar 3 adet Apple orijinal içeriğinin fragmanı çıktı: For All Mankind, Dickinson ve The Morning Show. Bunların arasından en ilgi çekeni ise The Morning Show oldu zira kadrosunda Jennifer Anniston ve Steve Carell gibi yıldızları barındırıyor.

the morning show apple tv+

Teknoloji devi, elbette daha çok kar etmek için bu kadar büyük parayı gözden çıkarmış durumda. Şirketin 50 milyar dolarlık bir kar hedefi var ve Apple TV+'ın da bu hedefe ulaşma konusunda çok ciddi bir katkısının olacağı düşünülüyor.

Yeni fragman: See

jason momoa see apple tv+

Apple etkinlikte daha önce kısa bir kısmının yayınlandığı Apple orijinal içeriği See'nin ilk fragmanını izleyicilere sundu. Başrolde Jason Momoa'nın yer aldığı See'de, uzun yıllar önce dünyada yaşamış iki görme engelli kabilenin hikâyesi anlatılıyor. Jason Momoa'nın canlandırdığı karakterin kabilesinde yeni doğan iki çocuk, görme yetisine sahip olarak doğuyor. Karşı kabile bu durumdan haberdar olup çocukları öldürmek isterken, çocukların dünyaya geldiği kabile ise onları korumak istiyor. Böylece iki kabilenin savaşını izliyoruz.

See fragmanı:

Aylık 5 dolar

Apple TV+'ın ilk dizileri, 1 Kasım 2019 tarihinden itibaren erişilebilir olacak ve servise her ay yeni bir Apple orijinal içeriği dahil edilecek. Hizmet, 100'den fazla ülkede faaliyet gösterecek ancak bu ülkelerin hangileri olduğuyla ilgili kesin bir bilgi yok. Netflix'in sistemi aksine Apple TV+'da farklı abonelik paketleri bulunmayacak. Aylık 5 dolar gibi bir ücretle sınırsız cihazda kullanım hakkı elde edeceksiniz.

Ayrıca Tim Cook'un duyurduğuna göre bugünde itibaren iPhone, iMac veya iPad satın alırsanız, 1 yıllık ücretsiz Apple TV+ aboneliği kazanacaksınız.

  • Not: Apple TV+'ın 5 dolarlık (~29 TL) ücretinin Türkiye için geçerli olmadığını, hizmetin ülkemizde de kullanılabilmesi durumundaysa fiyatın ne olacağının henüz belli olmadığını hatırlatmakta fayda var.
Kaynak : https://www.engadget.com/2019/08/19/apple-tv-plus-november-10-a-month/?guccounter=1
37
15
6
4
2
Emoji İle Tepki Ver
37
15
6
4
2