Apple TV+ Resmen Erişime Açıldı: İşte Fiyatı ve Özellikleri

23
8
4
1
1
Apple'ın çevrimiçi dizi ve film platformu "Apple TV+" resmi olarak kullanıma sunuldu. Aylık 4.99 dolar ücreti olan bu hizmet, 10 Eylül'den sonra Apple ürünü satın alan tüketicilere bir yıl boyunca ücretsiz olarak sunulacak.

Akıllı telefon ve tablet kullanımının yaygınlaşması ile birlikte hayatımıza pek çok yeni hizmet girdi. Bu hizmetlerden bir tanesi de çevrimiçi dizi ve film platformları. Bugüne dek bu konudaki en popüler platform Netflix'ti ancak bugün itibarıyla dünyanın en büyük teknoloji üreticilerinden bir tanesi olan Apple da çevrimiçi dizi ve film platformu pazarına "Apple TV+" ile girmiş oldu. 

Aslına bakacak olursak tüketiciler bir süredir Apple TV+'ın varlığından haberdarlar. Teknoloji devi yeni hizmetinin reklam çalışmalarını gayet iyi bir şekilde yürüttü. Hatta şirketin eylül ayında düzenlediği etkinliklerinde Apple TV+'ın içeriklerinden de bazı sahneler gösterildi. Şimdi ise beklenen gün geldi ve Apple TV+ resmi olarak hizmete açıldı.

Apple TV+

Apple, yeni hizmetinin lansmanını görkemli bir törenle yaptı. Lansman etkinliklerine medya kuruluşları ve sinema sektörünün önemli isimleri de davet edildi. Yüzlerce kişinin katıldığı etkinlikte, Apple TV+'ın sunacağı imkanlardan bahsedildi ve bazı içeriklerin ön gösterimi yapıldı. Şirket, geçtiğimiz dönemlerde de ifade ettiği gibi Apple TV+'ı iOS, macOS, iPadOS, tvOS ve web arayüzünün yanı sıra, üçüncü taraf olan Roku ve Amazon Fire Tv Stick için yayınladı.

Apple TV+ hizmetinin fiyatının ABD'de 4.99 dolar olacağı geçtiğimiz dönemlerde açıklanmıştı. Yapılan açıklamalarda fiyatın 4.99 dolar olacağı bir kez daha doğrulandı. Üstelik Apple, 10 Eylül 2019 tarihinden sonra yeni bir iPhone, iPad, Apple TV veya Mac alan müşterileri için bu hizmeti bir yıl boyunca ücretsiz olarak sunacak. Bir yıllık sürecin ardından tüketiciler, Apple TV+ hesapları için ödeme yapmaya başlayacaklar.

Apple TV+

Apple TV+'ın ödeme sistemi, alışık olduğumuz aylık ödeme usulüne göre yapılacak. Tüketiciler, aylık ödemelerini yapmaya devam ettikleri sürece Apple TV+'tan faydalanmaya devam edecekler. Ödemenin yapılmaması durumunda ise Apple TV+ hizmetine erişim yapılamayacak. Tüketiciler, Apple TV+ hesaplarına iPhone, iPad, Mac, Apple TV ve uyumlu televizyon ya da TV kutuları üzerinden erişebilecekler. Platformun web sürümü ise Safari, Chrome ve Firefox tarayıcıları tarafından destekleniyor.

Apple tarafından yapılan açıklamalara göre bu platformdaki içerikler, 40 dilde altyazı ve dublaj imkanı sunuyor. Apple, yeni hizmetinin 100'den fazla ülke ve bölgede aktif olarak kullanılabileceğini açıkladı. Ancak Apple TV+'ın Türkiye'ye gelip gelmeyeceği, Türk vatandaşlarının bu hizmeti ne zaman kullanmaya başlayacakları şu an için bilinmiyor.

Kaynak : https://appleinsider.com/articles/19/11/01/apple-tv-launches-with-original-series-and-movies
23
8
4
1
1
Emoji İle Tepki Ver
23
8
4
1
1