Apple TV+ Dizisi See'nin Yönetmeni, Diziyle İlgili Bazı Bilgiler Paylaştı

15
6
1
1
1
Apple TV+'ın cuma günü yayın hayatına başlamasıyla birlikte yayınlanan dört diziden biri olan See dizisinin yönetmeni Francis Lawrence, diziyle alakalı bazı bilgiler paylaştı. Dizinin bütçesiyle ilgili bazı yorumlarda bulunan Lawrence, dizinin oluşturulma aşaması hakkında da konuştu.

Apple'ın yeni yayın platformu Apple TV+, geçtiğimiz cuma günü yayın hayatına başladı. Hizmete girdiği gün itibarıyla 4 adet diziyi beraberinde getiren Apple TV+'ın dizilerinden bir tanesi de uzun zamandır beklenen 'See' oldu. İnsanlığın kör bir şekilde hayatını idame ettirmeye çalıştığını konu alan post-apokaliptik bilim kurgu temalı dizinin yönetmeni Francis Lawrence, bazı bilgiler paylaştı.

Business Insider ile bir röportaj yapan Francis Lawrence, dizinin bütçesi hakkında ve dizinin oluşturulması sırasındaki ortaya çıkan bazı karmaşıklıklar hakkında konuştu. Henüz üç bölümü yayınlanan diziyi yöneten Lawrence, dizinin bütçesinin sınırı aştığını ve oranın biraz dışına çıktığını açıkladı.

Beklenilenden daha pahalı bir dizi oldu

See

Dizi henüz yayın hayatına başlamadan önce Hollywood Reporter'ın açıkladığı raporlarda dizinin iki sezonunun 240 milyon dolara mal olacağı söyleniyordu ancak Lawrence bu rakamın doğruyu yansıtmadığını açıkladı. Yönetmen, aslında planlanan maliyetin bu olacağını ancak bütçenin biraz oranı aştığını belirten bir açıklama yaptı.

Lawrence, "See, pahalı bir dizi. İnsanlar bunu 'zamanın en pahalı dizisi' olarak belirtiyor olsa da sizi temin ederim ki aslında değil. Bunu şu şekilde açıklayabilirim: Game of Thrones'da çekilen bir savaş sahnesi için 55 gün harcanıyor, size bunun daha pahalı olduğunu garanti edebilirim. Ben See'nin üç bölümü için 50 gün harcadım [gülüyor]. Bu yüzden büyük bütçeli TV dizilerinin bazılarına yaklaşabilecek seviyelerde değiliz" açıklamasını yaparak bütçe konusunu kapattı.

Yönetmen Francis Lawrence, dizinin oluşturulma aşamasında da bazı karmaşıklıklar yaşadığını belirtti. Lawrence "Danışmanlar, evrimci biyologlar gibi farklı alanlardaki insanlarla bir beyin fırtınası gerçekleştirdik. 'Medeniyet yok olduktan ne kadar sonra bu hikaye başlıyor? Olaylar nasıl görünüyor? Dünya'da neler kaldı?' gibi konulara karar verdik" açıklamasını yaptı.

Kaynak : https://www.businessinsider.com/apples-see-director-wants-to-return-for-next-hunger-games-2019-11
15
6
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
15
6
1
1
1