Apple TV'ye Dolby Atmos Desteği Geldi

7
1
1
1
1
Apple ile Dolby ortaklığında gelişen, 4K kalitesinde görüntü ve 360 derece ses geliştirmesine sahip sinema sistemi, izleyenleri adeta büyüleyecek.

AppleTV, zaten 4K görüntü kalitesi ile oldukça üstün bir seyir keyfi sunuyordu. Doğal olarak zengin görüntüyü desteklemek ve gerçek anlamda kalitenin tadına varmak için iyi bir ses desteği de şart.  Apple bugün yaptığı duyuru da WWDC 2018 Etkinliği ile birlikte AppleTV 4K’nın HDR desteği ile birleşerek Dolby Atmos ses kalitesine kavuşacağını belirtti.  

Diğer kayıtlardan farklı olarak bu yeni teknolojinin etkin hale getirilmesi için, Dolby’nin surround sesleri Atmos ile çekmesi gerekecek. 360 derecelik etkileyici bir ses deneyimi sunan bu sistem çok fazla donanım gereksinimine ihtiyaç duymuyor. Zira bu gelişmiş özelliklerden faydalanmak için ihtiyacınız olan tek şey bir AppleTV ve Dolby Atmos ses kutusu.

Tipik ev sinemasına kıyasla oldukça basit olan bu gelişme, onu daha da heyecanlı bir hale getiriyor. Bu duyuru ile birlikte AppleTV 4K, hem Dolby Vision hem de Atmos sertifikasına sahip tek akış kutusu haline geldi. Kalitesini her konuda ıspatlayan Dolby’nin yine kalitesi hakkında endişe uyandırmayan başka bir marka ile ortak çalışması, ortaya çıkacak ürünler hakkında şimdiden bizlere fikirler verebiliyor.

Bu yılın ilerleyen saatlerinde, iTunes taşıdığı içerikler arasına Dolby Atmos desteğini açacak ve müşterilerinin kullanımına sunacak. Sahip olduğunuz içeriğe Doly Atmos desteğini eklemek için gelecek olan güncelleme ise ücretsiz olacak. Yine yayınlanacak olan içerikler sayfasında Atmos destekli medya öğelerinin ilk sırada olacağı belirtilirken, Apple’ın Dolby Atmos içerikleri için özel bir kütüphane açması ve iTunes üzerinden kullanıcıların buraya erişiminin sağlanacağı belirtiliyor.

AppleTV, 4K ve Dolby Atmos hakkında gelen tüm bilgiler şimdilik bununla sınırlı. Şüphesiz ilerleyen zamanlarda bu ikili hakkında çok daha fazla haberler duymaya devam edeceğiz.

Kaynak : https://www.slashgear.com/apple-tv-dolby-atmos-support-what-you-need-to-know-04532847/
7
1
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
7
1
1
1
1