Apple, Dünyanın Karbonsuz Alüminyum Kullanan İlk Firması Olacak

53
7
5
5
2
Yenilenebilir enerji projeleri sayesinde doğadaki karbon ayak izini önemli ölçüde azaltan Apple, daha sağlıklı bir çevre oluşturma kararlılığının bir parçası olarak ürün yelpazesindeki cihazlarda karbonsuz alüminyum malzeme kullanmak için harekete geçti.

Alüminyum, günümüzde birçok teknoloji ürününde kullanılan popüler bir metal konumunda. Apple; iPhone, iPad, Apple Watch, MacBook, iMac gibi ürün yelpazesindeki pek çok cihazda söz konusu malzemeyi yoğun bir şekilde kullanıyor. Bununla birlikte, alüminyumun üretim süreci çevreye çok büyük bir zarar veriyor ancak ABD’li teknoloji devi, bu durumu değiştirecek gibi görünüyor.

Yenilebilir enerjilere yaptığı yatırımlarla bilinen Apple, doğadaki karbon ayak izini daha da azaltmak için çok önemli bir hamlenin altına imza attı. Halihazırda Apple Park’ın enerji ihtiyacının yüzde 100’ünü güneş panellerinden sağlayan Cupertinolu şirket, Alcoa ve Rio Tinto'nun ortak girişimi olan Elysis adlı şirketten karbonsuz alüminyum tedarik etmeye başladı.

Peki, bu ne anlama geliyor?

Elysis

Tipik olarak alüminyum üretim sürecinde karbon kullanılır. Fakat Elysis’in karbon içermeyen alüminyumunda karbon yerine iletken bir malzeme kullanılıyor. Apple’ın yıllık bazda milyonlarca cihaz ürettiği göz önüne alındığında, şirketin karbon içermeyen alüminyuma geçişi gerçekten çok büyük bir gelişme.

Bununla birlikte, Apple'ın bu alüminyumu hangi ürünlerle kullanacağı ve ne kadar satın aldığı konusunda net değil. Büyük ihtimalle şirket, karbonsuz alüminyumu tüm ürün grubuna uygulamadan önce küçük bir test uygulayacak. Yeni nesil malzemenin teknolojik ürünlerde ne kadar yer bulacağını şu an için bilmiyor olsa da Apple, attığı bu adımla endüstrinin diğer devlerine örnek olabilir.

Nisan 2018’de Apple, iklim değişikliğiyle mücadele etme ve daha sağlıklı bir çevre oluşturma kararlılığının bir parçası olarak tüm dünyadaki tesislerinin yüzde 100 temiz enerji kullandığını duyurmuştu. Yenilenebilir enerji projeleri sayesinde tüm dünyadaki tesislerinde sera gazı emisyonlarını (CO2e) yüzde 54 azaltan şirket, yaklaşık 2,1 milyon ton CO2e’nin atmosfere salınmasını engelledi.

Kaynak : https://www.ubergizmo.com/2019/12/apple-purchases-carbon-free-aluminum/?utm_source=mainrss
53
7
5
5
2
Emoji İle Tepki Ver
53
7
5
5
2