Apple Ürünlerinin Reklamı İçin Eskimiş Cihazlar Kullanıldı

44
13
4
3
1
New Yorklu bir fotoğrafçı olan Elvin Hu, teknolojinin insani yanını yansıtmak için eskimiş Apple ürünlerini fotoğrafladı.

Birçoğumuz için iPhone veya Apple Watch’lar, sadece iş veya eğlence için kullandığımız bir cihazdan daha fazlası olabiliyor. Bu cihazlarla hayatlarımızı paylaşıyoruz ve elde ettiğimiz tecrübeler veya anılar, cihazda yer etmiş çiziklerle ve parmak izleriyle bizlere yansıyor. New Yorklu bir fotoğrafçı olan Elvin Hu’nun yeni projesi, teknolojinin fazla yansıtılmayan insani yönünü gün yüzüne çıkarıyor.

Reklam kampanyalarındaki teknolojik ürünler genellikle en formunda göründüğü şekilde yansıtılır. Ancak hepimiz biliyoruz ki cihazı kutudan çıkardıktan birkaç dakika sonra cihazımız çiziklerin ve parmak izlerinin tehdidi altına giriyor. İnsanlar tarafından cihazlara bırakılan bu izler ve kusurlar, Hu’ya göre dile getirmeye değer: “Aynı beş parmağın beşinin bir olmadığı gibi, seri üretim ürünler de kullanıldıktan sonra kişiselleşiyor ve sahibine özgü izler taşımaya başlıyor. Bu yüzden hiçbiri aynı değil.”

Kullanılmış cihazlar, fotoğrafları gören kişilerde güçlü duygular çağrıştırdı ve nostalji yaşamalarına sebep oldu. Hu’nun dediğine göre aynı cihazın kusursuz hâldeki bir fotoğrafının aynı etkiyi yaratmadığı görülüyor. Yani anıları cihazlarla özdeşleştiren şey, üstündeki izler, kırıklar, çizikler…

(Elvin Hu’nun çalışmalarına göz atmak istiyorsanız internet sitesine buradan, Instagram hesabına ise buradan ulaşabilirsiniz.)

Kaynak : https://9to5mac.com/2019/05/17/well-worn-apple-product-ad-project/
44
13
4
3
1
Emoji İle Tepki Ver
44
13
4
3
1