Apple Ürünlerinin Tasarımında Jony Ive’den Sonra Neler Değişti?

22
4
2
1
0
Apple'ın iPhone 11 de dahil olmak üzere yeni ürünlerini tanıttığı etkinlik, şirketin Jony Ive'den sonra kendisine yeni bir sayfa açtığını açıkça gösteriyor.

Teknoloji devi Apple'ın dün akşam saatlerinde düzenlediği etkinlikle şirketin yeni ürünlerini tanıma fırsatı yakalamış olduk. Ancak Apple bu tarz etkinliklerde genellikle, ürünlerinin tasarımlarına dair detaylı açıklamalarda bulunmuyor. Dün yapılan etkinlikte de bunu bir kez daha gördük. Ancak şirket, tasarım detaylarını küçük ayrıntılarla ortaya koyuyor.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz aylarda Apple'ın efsane isimlerinden olan Jony Ive, kendi tasarım şirketini kurmak için Apple'ın Baş Tasarımcılık görevinden ayrılacağını duyurmuştu. Bu istifa, Apple'ın en ikonik ürünlerinde imzası bulunan Ive defterinin kapanacağı anlamına geliyordu. Dolayısıyla şirket artık, yeni bir tasarım mottosuyla hareket etmek durumunda.

Apple

Apple genelde beyaz, siyah ve gold gibi renkleri kullanıyordu. Ancak anlaşılan o ki Apple, bundan sonra daha renkli olacak. Şirketin duyurduğu hem beşinci nesil Apple Watch'lar hem de yeni iPhone 11'lerin farklı renk seçenekleri de bunun açık bir göstergesi. Bu bağlamda, İphone 11'lerin tüketiciler tarafından kullanılmaya başlamasıyla birlikte kırmızı, mor, sarı, yeşil ve siyah renkli iPhone 11 modellerinin yanı sıra metal yeşili rengindeki iPhone 11 Pro'yu da görmeye başlayacağız.

Teknoloji devinin beşinci nesil Apple Watch modelleri de adeta rengarenk. Sürekli açık kalabilen ekranıyla tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başaran beşinci nesil Apple Watch'lar, Apple hayranlarının değişiklik isteklerinin şirket yetkilileri tarafından da fark edildiğini açıkça ortaya koyuyor.

Apple Watch

Sadece farklı renkli Apple Watch'larla yetinmeyen şirket, "Apple Watch Studio" adı vereceği satış noktalarında da kullanıcılara, özelleştirme imkanı sunacağını söylüyor. Yapılan açıklamalara göre Apple, 1000'den fazla kombinasyon seçeneğiyle müşterilerini, yeni perakende mağazalarında bekliyor olacak.

Pek çok iPhone kullanıcısı akıllı telefonunun tartışmalı batarya boyutu ve 5G bağlantı desteğinden ziyade, dayanıklılığa önem veriyor. Müşterileri fazlasıyla rahatsız eden iPhone'ların çatlamaya meyilli ekranları anlaşılan o ki şirketi de rahatsız etmeye başlamış durumda ve teknoloji devi, dün yapılan etkinlikte dayanıklılık konusunu da işledi. Yapılan açıklamalara göre iPhone 11'ler, bugüne kadar üretilmiş olan iPhone'lara kıyasla çok daha dayanıklı olacak. Apple bunu, iPhone 11'in tanıtım videosunda açıkça gösteriyor.

Anlaşılan o ki Jony Ive'nin istifası Apple'a yeni bir sayfa açtırdı ve şirket, bundan sonra kendisini daha fazla yenilemeye odaklamış durumda. İlerleyen yıllarda Apple'ın ne gibi değişiklikler yapacağını hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://www.fastcompany.com/90401949/4-small-details-that-reveal-how-design-at-apple-is-changing
22
4
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
22
4
2
1
0