Apple, Uygulama Geliştiricilerine Toplamda 100 Milyar Dolar Ödeyecek

16
4
2
1
0
Apple CEO'su Tim Cook, bugün başlayan konferansa bir takım rakamları açıklayarak giriş yaptı. Rakamlar içerisinde en dikkat çekici olanı ise geliştiricilere ödenecek para oldu.

Appler'ın CEO'su Tim Cook, 2016 senesinde 50 milyar dolar olan bütçenin, 2017 senesinde 70 milyar dolara çıktığını ve bu hafta içerisinde 100 milyar dolara ulaşacağını belirtti. Bu hafta içerisinde bu etkileyici rakamlara ulaşacaklarını söyleyen Cook, geliştiricilerin sadece App Store üzerinden 100 milyar dolar gelir elde edeceklerini tekrarladı.

Apple'ın uygulama ve oyun mağazası App Store'un önümüzdeki ay 10 yaşına basacağını belirten Tim Cook, geliştiricilerin elde ettiği gelirin rekor düzeye ulaşmasında zamanlamanın da güzel denk geldiğini söylemekte. Cook, şirket olarak kodlamanın önemli bir beceri olduğuna ve dünyadaki her okul tarafından sunulması gerektiğine inandıklarını aktardı.

Sözlerinin devamında kodlama öğrenmenin birçok alanda kişisel olarak fayda sağlayacağını belirten Cook, "Kod öğrenmenin çok faydası vardır; problem çözme, eleştirel düşünme becerilerini geliştirir.” ifadelerini kullandı. Ülkemizde geç kalınmış olsa da kodlamanın okullarda öğretilmesi konusunda adımlar atılmaya başlandı. Dünyanın en büyük şirketlerinden birinin CEO'su da bu konunun ne kadar önemli olduğuna ve okullarda öğretilmesi gerektiğine dikkat çekmiş durumda.

Kaynak : https://venturebeat.com/2018/06/04/apple-has-paid-100-billion-to-developers/
16
4
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
16
4
2
1
0