Apple ve Google, Neden Telefonlarınızı Daha Az Kullanmanızı İstiyor?

32
17
9
3
3
Eminiz şu an bu satırları okurken dahi 'ne alakası var?' diye geçiriyorsunuz içinizden. Ancak Apple ve Google'ın akıllı telefonlarınızı daha az kullanmanızı istemeleri için geçerli sebepleri var.

Akıllı telefon piyasası bugün hiç olmadığı kadar gergin ve kapışmaların üst düzey olduğu bir piyasa. Hal böyleyken akıllara ilk gelen bu akıllı telefonları üreten şirketlerin, telefonlarınızı elinizden bırakmanızı istemiyor olması oluyor. Kazın ayağı ise pek öyle değil.

Telefonunuzu durmaksızın elinizde tutmanız, can sıkıntınızı sürekli burada gidermeniz Apple ve Google gibi devasa şirketlerin işine gelmiyor. En azından uzun vadede gerçek bu. Peki neden bu şirketler telefonunuzu daha az kullanmanızı istesinler ki?

Tek Bir Denklemle Açıklayalım: Güvelik = Satış

Emniyet kemeri örneğinden gidelim. 1968 yılında her araçta bulunması zorunlu hale gelmeden 17 yıl önce emniyet kemerleri araçların bir 'ek özelliği' olarak sunuluyordu. Zorunlu hale gelene değin emniyet kemeri bulunan araçlar diğerlerini satışlarda adeta ezip geçti. 

Buna benzer olarak sizin akıllı telefonunuzla abartılı saatler geçirmeniz, telefon kaynaklı bir sorun yaşamanız ihtimalini artırıyor. Yaşanan sorunun kaynağı ne olursa olsun o an kullandığınız akıllı telefon firmasının imajı gözünüzde yerle bir olacaktır. Son yıllarda oyunların başında sürekli karşılaştığınız 'epilepsi uyarıları' da aslında bu fikrin bir ürünü. Sizin epilepsi rahatsızlığına sahip olmanız, o oyunu oynarken epilepsi krizine girdiğinizde önemseyeceğiniz bir durum olmayacaktır. Suç ya o oyunundur, ya da o oyunu oynadığınız platformun.

Özetlemek gerekirse, telefonunuzu ne kadar fazla kullanırsanız sorun yaşama ihtimaliniz o kadar artar. Ne kadar az haşır neşir olursanız, o kadar fazla özler ve bir o kadar da hevesinizi alamamış olursunuz. Bu sayede firmanın yeni ürünlerine de bir o kadar ilgili kalırsınız. Artık teknolojinin her alanıyla ilgili olan bizler için bu biraz garip gelse de; uzun vadeli şirket politikaları açısından strateji bu şekilde işliyor.

32
17
9
3
3
Emoji İle Tepki Ver
32
17
9
3
3