Apple ve Japan Display, OLED Ekranların Üretiminde Anlaştı

9
7
5
4
0
Oled ekranların yaygınlaşmasıyla sektörün gerilerinde kalan Japan Display, Apple Watch ekranlarını üretecek.

Önde gelen LCD ekran üreticilerinden Japan Display, iPhone ekranlarından sonra şimdi de Apple Watch'ların ekranlarını üretecek. LCD ekranların değerlerini hızla kaybedip yerlerini OLED ekranlara bırakması ve diğer tedarikçilerle rekabet edememesi üzerine Japan Display, çıkmazın içine girmişti. İki isimsiz kaynağın hazırladığı raporda, yapılan bu tedarik anlaşmasının Japan Display'in OLED ekran pazarı üzerine bir baskı kuracağı ve bu pazara Samsung Display ile LG Display'in hakim olduğu ifade edildi. Raporun, Japan Display'in OLED üretimine geçişlerini finanse edebilmek için 990 milyon dolarlık artış istediklerini belirtmelerinin ardından ortaya çıkması kafaları karıştırdı.

Japan Display, 2019 yılının sonlarına doğru çıkacak olan yeni Apple Watch saatlerin OLED ekranlarının tamamını olmasa bile en azından bir kısmını Apple'a tedarik edecek. Şubat ayında Çin hükümetinin desteklediği fon olan İpek Yolu Fonu’nun da içinde olduğu bir konsorsiyumdan şirkete tam 723 milyon dolarlık bir para akışının olacağı bildirilmişti. Mart ayı sonuna kadar para akışı tamamlanmış olacak ve bu sayede şirket üçüncü kez kurtarılacaktı.

Analist Ming-Chi Kuo'nun, yeni çıkacak olan Apple Watch serisinin seramik model olacağını iddia etmesine rağmen Apple kanadından yeni çıkacak olan Apple Watch hakkında bir açıklama gelmedi. Ürün özellikleri yerine böyle haberler gelmesinin Apple için anlamının ise Samsung ve LG'ye olan bağlılığın azaltılması olduğu söyleniyor.

Kaynak : https://appleinsider.com/articles/19/04/03/japan-display-to-supply-oled-screens-for-next-apple-watch-report-says
9
7
5
4
0
Emoji İle Tepki Ver
9
7
5
4
0