Apple ve Samsung'un Azraili Xiaomi Kendi İşlemcisini Üretecek

0
0
0
0
0
Apple ve Samsung'un Azraili Xiaomi Kendi İşlemcisini Üretecek
Fiyat performans ürünleriyle teknoloji meraklılarının gönlünü fetheden Xiaomi, kendi mobil işlemciilerini üretmek için ilk adımı attı.

Son birkaç yıldır yüksek donanımına rağmen uygun fiyatla ürünlerini tanıtan Xiaomi, hızla yükselerek dünya genelindeki en büyük akıllı telefon üreticileri arasında yer alırken kendi teknolojisini geliştirmek konusunda da önemli adımlar atıyor.

Bugüne kadar Qualcomm ve MediaTek gibi işlemci üreticilerinden işlemci temin eden şirket artık çok daha uygun fiyat performans ürünlerini tanıtmak için kendi işlemcilerini üretecek.

İlk olarak orta seviye işlemciyle başlıyor

Ortaya çıkan bilgilere göre Xiaomi, yakın zamanda orta seviye cihazları için Snapdragon 600 serisi muadili bir işlemci tasarlarken bu işlemcinin daha uygun fiyatlı olmasını sağlayacak. Böylelikle Xiaomi kendi sattığı akıllı telefonlardaki kârının yanı sıra diğer üreticilere işlemci Qualcomm ve MediaTek'e kıyasla daha uygun fiyatlı işlemci satarak da gelir elde edecek.

Xiaomi'nin kendi ürettiği ilk işlemcisinin önümüzdeki yılın ilk yarısında tanıtılacak bir Xiaomi telefonda kullanılacağı tahmin ediliyor.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0