Apple, Veri Gizliliği İhlalleri Sebebiyle Facebook'a Savaş Açtı

11
3
3
2
1
Apple CEO'su Tim Cook, son dönemde gündemden düşmeyen kişisel veri gizliliği konusuyla ilgili bazı yorumlarda bulundu ve bu yorumlar Zuckerberg'in pek hoşuna gitmeyecek.

Kişisel veri gizliliği ve bu verilerin izinsiz kullanımı konusu uzun zamandır gündemde yer buluyor. Facebook, Google gibi pek çok teknoloji devi de bu konudan nasibini aldı. Apple'ın CEO'su Tim Cook da konu ile ilgili bir açıklama yaptı ve Zuckerberg'i kızdıracak bazı sözler söyledi. 

Cook, CNN'e verdiği röportajda, veri gizliliği konusunun 'tamamen kontrolden çıktığını' söyledi. Cook'a göre konu hakkında ciddi bazı düzenlemeler yapılması kullanıcılar için 'adil' bir yöntem olacak. Bu açıklamaların beraberinde ise Apple, Safari üzerinde bir dizi değişikliğe giderek teknoloji devlerinin, kullanıcıların verilerini izlemesini engelleme yoluna gitti.

Konu konuşulmaya devam edildikçe, sürekli olarak yeni bir skandal ortaya çıkıyor ve gizlilik politikası düzenlemelerinde yer alan açıklar sayesinde pek çok teknoloji devinin verilerimizi izinsiz kullandığı bilgisi yayılmaya devam ediyor. İlk olarak Facebook ile konuşulmaya başlayan konu, Google'ın da masum olmadığının ortaya çıkmasından sonra pek çok kuruluş konu ile ilgili önlemler alınması gerektiğini açıklamıştı.

Cook'a göre sosyal medya kullanıcıları bu konuda yeterince bilinçlenmiş değiller ve Google, Facebook gibi şirketlerin verileri nasıl çaldığını ve ne için kullandığını bilmiyorlar. Ancak durum oldukça ciddi ve buna hem bireysel olarak kullanıcıların ses çıkarması gerekiyor hem de yargının. Tüm bunların yanında, Cook'a göre Facebook'un ve Google'ın sorumluluğu üstlenerek bu konuda dürüst olması ve sorunu çözmesi gerekecek.

Kaynak : http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-5809045/Apple-declares-war-Facebook-new-features-stop-social-network-tracking-users.html
11
3
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
11
3
3
2
1