Apple Watch, Yaşlı Bir Adamın Kalp Ritmindeki Bozukluğu Tespit Etti

36
17
2
2
1
ABD'de bir adam, torununun sınıfını görmek için üç kat yukarı çıktı. Nefessiz kalan yaşlı adam, Apple Watch'un gönderdiği bildirim sayesinde hastaneye başvurdu. Yaşlı adam, atriyal fibrilasyon geçiyordu.

ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın akıllı saatleri, tüketicilerin hayatlarını kolaylaştıracak özelliklerle dolu. Ancak bu akıllı saatler, haberlerimize zaman zaman insanların hayatlarını kurtarmalarıyla konu oluyorlar. Apple Watch, şimdi bir kez daha bir kişinin hayatını kurtardı. Dilerseniz olayın detaylarına daha yakından bakalım.

Apple Watch'ın son "kurtarma operasyonu", ABD'nin Maryland eyaletinde gerçekleşti. Robinson isimli bir adam ve Dale ismindeki eşi, çocuklarını ziyaret etmek için eyaletin Baltimore bölgesine gittiler. Bu sırada da torunlarını okuldan almak isteyen yaşlı çift, torunlarının okuluna uğradılar. Bu esnada torunları, büyükanne ve büyükbabasına sınıfını göstermek istedi. Sınıf üçüncü kattaydı ve Robinson, bu üç katın merdivenini çıktıktan sonra nefessiz kalmıştı.

Apple Watch

Robinson'un nefessiz kalmasına paralel olarak Apple Watch, bazı bildirimler göndermeye başlamıştı. Saat, "atriyal fibrilasyon" (AFib) hakkındaki bir sorundan bahsediyordu ve Robinson'u hastaneye gitmesi konusunda uyarıyordu. Üstelik Robinson, AFib ile ilgili de hiçbir şey bilmiyordu. Kendini rahatsız hisseden ancak kolundaki akıllı saatine de güvenemeyen Robinson, bu durumu çok da ciddiye almadı.

  • Not: Atriyal fibrilasyon, kalp ritminde yaşanan bozukluktur. Normal koşullarda kalp, belirli bir sistematik düzene sahiptir. Ancak kimi zaman bu ritimde bozulmalar olabilir ve bu durum, hayati öneme sahiptir. AFib içinde olan hastalar, hayatlarını kaybedebilir veya felç geçirebilirler. Bu yüzden önemsenmesi gereken bir konudur.

Robinson, oğluyla bir araya geldikten sonra bu durumdan bahsetti ve oğlu da bunun bir sonucu olarak Robinson'u hastaneye götürdü. Robinson, doktorlara akıllı saatinden bir uyarı aldığını ve bu uyarıda "AFib içindesiniz." yazdığını söyledi. Doktorların yaptığı EKG testleri sonucunda, Robinson'un gerçekten de AFib içerisinde olduğu anlaşıldı ve gerekli tedavi sürecine başlandı.

Apple Watch

Robinson, yaşadığı bu olayın ardından hastanenin en ünlü ismi olduğunu ifade ediyor. Çünkü bu olayı öğrenen doktor ve hemşireler, Apple Watch'un kurtardığı bir hayatı görmek istemişler ve Robinson'u odasında ziyaret etmişler. Bu durum yaşlı adamı memnun etmiş olsa da Robinson, akıllı saatini daha bildirimi ilk gönderdiği anda dikkate almadığı izin kendisine kızıyor.

Kaynak : https://ww.9to5mac.com/2019/12/05/apple-watch-florida-man/
36
17
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
36
17
2
2
1