Apple Watch'ların OLED Ekran Yerine MicroLED Ekran Kullanacağı İddia Edildi

16
4
0
0
0
Teknoloji devi Apple, yeni akıllı saatlerindeki ekran teknolojisi üzerinde yenilikler yapmaya hazırlanıyor. Tayvanlı bir ekran üreticileriyle görüşmeler gerçekleştirdiği aktarılan şirket, 2020 yılında yeni ekran teknolojisini hayata geçirebilir.

Apple, Economy Daily News'un haberine göre Tayvanlı ekran üreticileriyle görüşmelerine başladı. OLED ekranlardan microLED ekranlara geçmek isteyen teknoloji devi, en yakın zamanda akıllı saatlerinde bu teknolojiyi kullanıcılarıyla tanıştırabilir.

Genellikle tedarikçiler Apple ile olan iş anlaşmalarını açıklama konusunda son derece ağzı sıkı davransalar da bir tedarikçi, ABD'li akıllı saat endüstrisiyle birlikte çalıştığını ifade etti.

apple watch

Bu ekran parçalarının toplu üretimi genellikle 9 aylık bir sürecin sonunda kullanılabilir oluyor. Bu da Apple Watch'un yeni bir modeli çıksa dahi microLED'li modelleri bu sene göremeyeceğimiz anlamına geliyor.

2020 yılının sonlarına doğru çıkan Apple Watch'ların ilk microLED'li modeller olacağına dair bir bilgi, Economy Daily News'un haberinde yer aldı. Haberde Apple'ın iPhone'larında da OLED'den microLED'e geçiş yapacağına dair bir bilgi bulunuyor.

microLED

Bloomberg, Apple'ın microLED isteklerini mart ayında ilk ortaya çıkaran kaynak olmuştu. Apple, o zamanlarda özel microLED'ler ürettiğine dair söylentilerle karşı karşıya kalmıştı.

OLED ekranlardan microLED ekranlara geçmek, Apple ürünlerinin enerji tüketimi konularında bir gelişmeyi de beraberinde getirecek. microLED ekranlarda bulunan piksellerin OLED ekrandakilere göre daha 'tasarruflu' olması da bu konuda büyük bir katkı sağlayacak. Bunun yanı sıra OLED yanıkları gibi sorunlar da ortadan kalkmış olacak.

Kaynak : https://9to5mac.com/2019/07/22/microled-apple-watch-report/
16
4
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
16
4
0
0
0