Apple’ın Akıllı Saati Apple Watch Series 5 Tanıtıldı: İşte Fiyatı ve Özellikleri

39
19
15
4
1
Apple, bugün düzenlediği iPhone etkinliğinde sadece iPhone'ları tanıtmadı. Teknoloji devi Apple, akıllı saat sektörünün en çok satan cihazı Apple Watch'un da güncellendiğini ifade etti. Apple Watch Series 5, yeni özellikleriyle beraber tanıtıldı.

Apple, son birkaç senedir giyilebilir cihazlar konusunda lider konumunda. Bunun şüphesiz en büyük destekçisi ise Apple Watch. iPhone'lar ve tüm diğer Apple cihazları ile kusursuz biçimde çalışan saat, bu yüzden birçok kullanıcının da tercihi.

Apple, bugün gerçekleştirdiği etkinlikte yeni iPhone'ları tanıtmakla kalmadı, diğer cihazlarını da güncelledi. Bu bağlamda şirketin akıllı saati de yenilendi. Apple saat hakkında bir şey söylemeden önce bir videoyu seyircilere sundu. Ardından şirket, Apple Watch Series 5'i yeni özellikleriyle birlikte tanıttı.

Apple Watch Series 5 özellikleri:

Alışılan tasarım, güncellenmiş donanım

Apple, daha önceki sızıntıların söylediği gibi, bu sene de Apple Watch'ın tasarımını fazla değiştirmedi. Yuvarlanmış kare tasarımdan vazgeçmeyen şirket, bununla beraber cihazın donanımını iyileştirdi. Önceki modellerde olan tüm parçalara bir revizyon geçildiği söylenirken, net detaylar paylaşılmadı. Fakat her yönüyle daha verimli bir cihaz olduğu ortada.

Titanyum ve seramik modeller:

Daha önceki modellerin seçeneklere ek olarak, yeni saatte seramik ve titanyum seçenekler de bulunuyor. Böylece daha şık bir saat ortaya çıktı.

Always-On, yani Her Zaman Açık ekran:

Daha önceki versiyonlarda olmayan fakat diğer birçok telefon ve saatte bulunan "always-on display" özelliği, Apple Watch Series 5'e de geliyor. Böylece saatinizi yukarı kaldırdığınızda, saatin uyanmasını beklemek zorunda kalmayacaksınız. Aynı zamanda bu yeni özellik, pil süresini de etkilemeyecek. Saat, önceki zamanlarda olduğu gibi 18 saat batarya ömrü sunuyor.

Pusula:

Apple, yeni saatine pusula da eklemiş. Böylece çok daha doğru konum takibi yapılabilecek.

Üç yeni çalışma:

Apple, geçen sene yapmış olduğu gibi bu sene de sağlığa çok önem veriyor. Farklı kurumlarla yapmış farklı çalışmalar yapan şirket, bu konuda yeni uygulamalar da tanıttı. Çalışmaların isimleri ise şunlar: Apple Hearing Study, Women's Health Study, Heart & Movement Study. Bu konulardaki verilerinizi Apple Research uygulamasına yükleyebileceksiniz.

Apple Watch Series 5 fiyatı ve çıkış tarihi:

Apple, yeni saatlerini herkesin beklediği fiyatlardan piyasaya sürecek. 399 dolarlık fiyattan başlayacak olan cihaz, çeşitlendirmelerle birlikte daha yüksek fiyatlara da sahip olabilecek. Apple Watch Series 5'in çıkış tarihi ise 20 Eylül.

39
19
15
4
1
Emoji İle Tepki Ver
39
19
15
4
1