Apple Watch'un EKG Özelliği Avrupa'ya da Geldi

16
3
2
0
0
Apple, Son WatchOS güncellemesi ile yeni nesil sağlık uygulamaları kalp ritim bozukluğu ve EKG'yi Avrupa'daki kullanıcıların hizmetine sundu.

Apple, akıllı saatleri için geliştirdiği işletim sistemi olan WatchOS’un en güncel sürümü olan WatchOS 5.2'yi tüm Apple Watch kullanıcıları için yayınladı. Yeni WatchOS sürümü, Hong Kong ve 19 Avrupa ülkesi için Stanford araştırmacıları tarafından test edilen ve 400 bin gönüllünün katılımı ile geliştirilen EKG ve kalp ritim bozukluğu özelliğini yayınladı.

Yalnızca 4. nesil Apple Watch’larda bulunan EKG özelliği, ABD’li kullanıcılar için geçtiğimiz Aralık ayında yayınlanmıştı. Fakat Apple, son güncelleme ile birlikte Hong Kong,  Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İrlanda, İtalya, Lüksemburg, Hollanda, Norveç, Portekiz, Romanya, İspanya, İsveç, İngiltere ve İsviçre’deki kullanıcılarına da bu özelliği sunmaya başladı.

EKG özelliği yalnızca yeni nesil Apple Watch’larda bulunsa kalp ritim bozukluğu özelliği tüm Apple Watch’lara  geliyor. Bu özellik, arka planda kullanıcıların kalp ritmini düzenli olarak izliyor. Bu sayede kalp yetmezliği veya felce yol açabilecek AFib düzensizliklerini tespit ederek kullanıcıları uyarabiliyor. Kullanıcıların uyarılması için 65 dakikalık bir periyodda 5 kez anormal kalp ritmi tespit edilmesi gerekiyor.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/03/28/apple-watchos-ecg-app/
16
3
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
16
3
2
0
0